Српски Покрет Двери - Лого
Search
Obradović: Rezolucija o odbrani AP KiM je jedina platforma za razgovore

Na konferenciji za medije predsednika poslaničke grupe Dveri, Boška Obradovića, istaknuto je da su poslanici Srpskog pokreta Dveri predložili da se na dnevni red Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine uvrsti i razmatranje Predloga Rezolucije o AP Kosovo i Metohija, koja je jedini dokument koji se ozbiljno i u srpskom interesu bavi pitanjem južne srpske pokrajine.

Ova rezolucija, između ostalog, potvrđuje da nijedan građanin Srbije koji se nalazi na javnoj funkciji nema pravo da potpiše obavezujući dokument koji će pravno otuđiti AP Kosovo i Metohija kao deo teritorije Srbije, i njome se od Vlade zahteva niz mera poput poništavanja sporazuma postignutih u Briselu i mera za dosledno poštovanje Rezolucije 1244 SB.

Da je ono što su poslanici Dveri predložili ispravno govori i podrška Srba sa Kosova i Metohije, koja je potvrđena i kroz potpisivanje Deklaracije o odbrani AP KiM ispred zapaljenih prostorija pokreta „Otadžbina“ u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednik Dveri je istakao da se prilikom te posete suočio sa teškom situacijom i pritiscima koje trpe Srbi na Kosmetu, i to naročito od predstavnika kriminalne vlasti na severu Kosova i Metohije, po instrukciji izdajničkog režima iz Beograda.Istakao je i da je upravo ponesen tom teškom slikom poneo jedan kamen sa Kosmeta u nadi da će bar ta simbolika podstaknuti predstavnike vlasti da uvrste ovaj značajan predlog rezolucije na dnevni red.

Budući da se to nije desilo, jasno je kakav je stav vladajuće koalicije o Kosmetu i jasno je da je Vučićev poziv na unutrašnji dijalog najobičnija farsa i maskiranje kriminalnog ponašanja i izdaje nacionalnih interesa – istakao je Obradović.

Celovit predlog rezolucije Narodne skupštine Republike Srbije o Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija koju su Narodnoj Skupštini predložili na usvajanje poslanici PG Dveri i narodni poslanici Slaviša Ristić i Sanda Rašković-Ivić možete preuzeti ovde.

 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: