Председник Двери Бошко Обрадовић данас је оценио да је тужба против председника Србије Александра Вучића и његовог брата Андреја ријалити шоу и фарса у режији Владимира Бебе Поповића.

Циљ тужбе је да обесмисли праву истрагу о умешаности Вучића у случај Јовањица и ово је прилика да тужилаштво задржи Александра и Андреја Вучића, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре у Скупштини Србије.

Он је истакао да ће републичка тужитељка Загорка Доловац и тужилац за организовани криминал Младен Ненадић, ако не буду деловали, после пада власти одговарати као „део политичке мафије коју су штитили“.

Обрадовић је показао фотографије на којима се, према његовим речима, налази оружје са ознаком фирме ГИМ у складишту Министарства унутрашњих послова и питао о ком је оружју реч, да ли је то расходовано оружје МУП, да ли је одузето од грађана, да ли су га грађани предали, по којој процедури и цени је МУП оружје продао фирми ГИМ.

Које још доказе да дамо да би тужилаштво реаговало“, питао је Обрадовић и захвалио потпредседници Странке слободе и правде Мариники Тепић која му је уступила фотографије.

Говорећи о случају Јовањица, Обрадовић је питао да ли је у вези са тим случајем испитан Милан Кендија који ради у МУП, а који се представљао као обезбеђење и да ли се уништава део документације у том случају и ставља под ознаку службене тајне.

Обрадовић је истакао да би МУП требало да води дирекција полиције, али да она не ради свој посао, да су вероватно људи у њеном врху повезани са криминалом.

Упитан о изборима, Обрадовић је рекао да не верује у побољшање изборних услова и да сматра да је потребно изаћи на улицу и грађанском непослушношћу се изборити за поштене изборе.

Он је истакао да сматра да куцање на врата Скупштине није проблем и да треба демонстрирати и ослободити заробљене институције.

Куцаћемо поново, куцаћемо на сва врата која су блокирана и све ћемо их ослободити“, поручио је Обрадовић и рекао да није било насиља.

Он је рекао да сматра да се институције морају ослободити, да не мисли да ће се нешто решити бескрајним шетњама, да грађани ускоро неће моћи да трпе и да ће „чаша бити преливена“, а грађани посетити све институције.

Обрадовић је поручио да се власт неће предати без борбе и да ће без борбе Вучић владати 30 година као Мило Ђукановић у Црној Гори.

Извор: Данас

Фото: ФоНет/Ненад Ђорђевић