Obradović u Knjaževcu i Zaječaru: Moramo izdržati do kraja

Predsednik Dveri Boško Obradović obišao je Zaječar i Knjaževac, gde je održao konferencije za medije.

Govorio je o aktuelnim protestima, ali i o predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki koji je optužen za seksualno uznemiravanje.


Obradović je rekao da u 90 gradova i opština ljudi protestuju i da ovoliko mesta nikada nije učestvovalo u protestima, pa čak ni devedesetih godina.
„Tražimo fer i poštene izbore i nećemo izlaziti na njih dok ne budu fer i pošteni. Napustili smo sve skupštine od republičkog, preko pokrajinskog do lokalnog nivoa gde imamo svoje opozicione narodne poslanike i odbornike i time pokazali da te skupštine više nisu domovi parlamentarne debate, već nasilja SNS i idemo ka tome da se izborimo svim metodama vaninstitucionalne borbe za naša prava i slobodu, jer kroz institucije više nije moguće ostvariti bilo koje pravo“, rekao je Obradović.


Obradović je ponovio stav da ukoliko Jeličić do sutra ne podnese ostavku na mesto predsednika opštine Brus, u četvrtak će opozicija otići u Brus na demonstracije.


„Moramo izdržati do kraja. Ono što je sledeće jeste da zajedno istaknemo dva ili tri ključna zahteva, jer već 3 meseca traju protesti, a vlast ne pristaje ni na jedan naš zahtev. Ti zahtevi su naravno smene vodećih ljudi, slobodni mediji i feri i pošteni izbori i mislim da iza tih zahteva može da stane svako ko sebe smatra opozicionarem. Ako u određenom roku ti zahtevi ne budu ispunjeni – moraćemo svi za Beograd iz cele Srbije kako bi nas vlast bolje čula.“, zaključio je Obradović.

 


Info služba Dveri