Obradović u Trsteniku: Pravi lider opozicije su građani

Desetu nedelju zaredom, u Trsteniku je održan protest građana „1 od 5 miliona“, gde su okupljeni ponovo zatražili ostavke Aleksandra Vučića, kao i svih čelnih ljudi u Opštini.

Građanima su se obratili Bojan Petrović i Anđelka Karamarković iz Trstenika, kao i lider Srpskog pokreta Dveri, Boško Obradović, koji je poručio:
„Došao sam da vam kažem odgovor na pitanje koje se postavlja danima, a to je ko je lider opozicije? To ste vi, građani, i niko drugi. Dragi prijatelji, prošlog vikenda smo doterali cara do duvara, dokazali smo Vučiću da nećemo da trpimo poniženja, da nas pravi budalama, da nam vređa inteligenciju. Dosta nam je SNS laži, lopovluka, kriminala. Imamo problem sa vlašću koja nije normalna, i predsednikom koji nije normalan. Francuski predsednik Emanuel Makron je posle protesta seo sa demonstrantima da vidi šta ne valja, a naš kaže da nas bude i pet miliona neće ispuniti ni jedan zahtev, a pre neko veče u zgradi RTS-a, direktor Dragan Bujošević kaže da ga baš briga šta mi hoćemo,  a hoćemo da ostvarimo pravo da znamo sve“.
Tokom Boškovog govora, jedan od okupljenih je prišao Obradoviću i rekao da ga upravo zovu iz policije, na šta je lider Dveri dobacio da će se po završetku izlaganja javiti on njima.
„Napravili smo u nedelju živu ogradu oko Predsedništva, odakle Vučić nije smeo da izađe čitava tri sata, čime je da je pokazao da je najveća politička kukavica. Pokazao je da izvodi policiju na demonstrante, da hapsi decu i da je spremna na sve da ostane na vlasti. Stvar koja je uplašila sve Srbe je Vučićev poziv da se sve njegove pristalice skupe i da krenu u fizički okršaj na svoje sugrađane. U institucijama nema više pravde, krenuli smo u svoju borbu, krenuli smo na ulice, jer ćemo izgleda tu morati da potražimo pravdu. U Sporazumu sa narodom smo naveli šta želimo, a to su ostavke svih lidera SNS, slobodni mediji i slobodni izbori. Ako do 13. aprila vlast ne ispuni ove zahteve, Srbija staje, svi zajedno idemo u Beograd, oči u oči, nema nazad. Blokada ulica i nastave je dozvoljena u borbi protiv diktatora“, poručio je Obradović.


 

Info služba Dveri