Obradović: Vlast planira moje hapšenje

Na vanrednoj konferenciji za medije u Čačku predsednik Dveri govorio je o jučerašnjoj najavi o odlasku Dijane Hrkalović sa mesta državnog Sekretara MUP-a.

„Ja ću vas podsetiti da je Savez za Srbiju, a samim tim i Srpski pokret Dveri, tražio ostavku Dijane Hrkalović još pre 6 meseci,  jer se ona našla u epicentru afere u policijskoj stanici Guča, gde njoj svakako nije bilo mesto na dan lokalnih izbora, a iza čega je nesumnjivo stajala njena koordinacija sa batinaškim ekipama koje su sa džipovima bez tablica krstarile Dragačevom na dan izbora“, rekao je Obradović.


On je dodao da je Dijana Hrkalović simbol paradržavnog aparata i upravljanja SNS i kriminalnih struktura državom preko eksponenata koji se nalaze na vrhu vlasti i ova ostavka je dokaz da su protesti urodili plodom.


Obradović je rekao da se udar režima na opoziciju i učesnike protesta ne smanjuje i da će se pojačati u narednom periodu u kom je čak moguće i njegovo hapšenje.


„Režim ozbiljno razmišlja da se na neki način iznova predstavi kao borac protiv kriminala i korupcije i u tom smislu razmišlja o hapšenju jednog ministra u Vladi, kako bi aktuelna vlast pokazala da se eto bavi borbom protiv kriminala i korupcije i u samom vrhu vlasti. A prema drugoj informaciji koju sam dobio od istog izvora, sprema se i moje hapšenje u paketu sa hapšenjem pomenutog ministra, a sve od izgovorom borbe protiv kriminala i korpucije“, upozorio je Obradović.


„Vlast traži insajdera u redovima bivših i sadašnjih članova Dveri koji bi bio svedok saradnik u optužbama za razne finansijske malverzacije, zloupotrebu državnog novca i ostale laži i izmišljotine, za koje već godinu dana ne mogu da nađu nikakve dokaze, već samo medijski pokušavaju da na s predstave kao kriminalce“, istakao je Obradović.


On je rekao da režimu pada popularnost i da se zbog toga grčevito bori da satanizuje opoziciju i optuži je za razne manipulacije. Obradović se osvrnuo i na izveštaj Evropske komisije koji je potvrdio sve zahteve protesta 1 od 5 miliona u pogledu vladavine prava, medijskih sloboda i demokratije u Srbiji i rekao da se ova vlast kune u EU samo kada ih hvale, što pokazuje njihovo licemerje u svemu što rade.


Lider Dveri je podsetio da se 8. juna obeležava 6 meseci od početka protesta u Beogradu i da će se taj dan održati protesti širom Srbije, te pozvao sve građane da se pridruže protestima. Obradović je takođe rekao da se ove subote, 1. juna, obeležava šest meseci od prvog protesta u Kruševcu i da će pored Beograda biti organizovan protest i u ovom gradu.


 

Info služba Dveri