Odgovor Boška Obradovića Željku Mitroviću: Tvoje mesto je u zatvoru

Narodnom poslaniku i šefu poslaničke grupe Dveri Bošku Obradoviću isključen mikrofon dok je postavljao poslanička pitanja u Narodnoj skupštini i dobio dve kazne zbog pominjanja umešanosti porodice Mitrović u dva ubistva.

Narodni poslanik Boško Obradovć postavio je danas pitanje ministru kulture i REM-u kada će na osnovu zakona i zahteva javnosti biti ukinuti svi rijaliti programi u Srbiji i kada će TV PINK biti oduzeta nacionalna frekvencija? Takođe im je postavio pitanje kada će na javnim medijskim servisima RTS i RTV biti organizovane polemičke političke emisije u kojima će biti omogućeno sučeljavanje predstavnika vlasti i opozicije, u skladu sa sloganom RTS „Vaše pravo da znate sveˮ?


Drugi set pitanja postavio je predsedniku države Aleksandru Vučiću: da li je obišao novinare koji su maltretirani na dan polaganja njegove predsedničke zakletve ispred Doma Narodne skupštine i kada će pripadnici stranačkog obezbeđenja SNS odgovarati za ove scene nasilja? Takođe, da li je bilo gde u svetu predsednik države istovremeno i predsednik vladajuće stranke, vršilac dužnosti predsednika Vlade i koordinator svih tajnih službi bezbednosti? Pitao je Vučića i kada će Siniša Mali podneti ostavku na mesto gradonačelnika Beograda jer je prošlo leto, a Vučić je obećao da će to učiniti tokom ovog leta?

Posebno važno pitanje postavljeno je ministru prosvete: zašto nije stao u zaštitu univerzitetskog profesora kome je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban pretio da će mu iščupati grkljan i staviti betonske cipele na noge?Na kraju je Boško Obradović pitao Narodnu banku Srbije, Tužilaštvo i Policiju da li imaju saznanja da je Željko Mitrovć uplatio 5 miliona evra na jedan račun u Ukrajini kao mito za kredit koji je dobio u visini od 27 miliona evra da bi platio svoje dugove zaposlenima, drugim firmama i državi? Na pitanje Boška Obradovića ko štiti medijskog tajkuna Željka Mitrovića od zatvora jer su on lično i članovi njegove porodice umešani u najmanje dva ubistva – mikrofon mu je isključen i dobio je dve kazne od predsedavajućeg Skupštine Veroljuba Arsića. 

Dveri će nastaviti obračun sa Željkom Mitrovićem, kao medijskim srcem sistema vlasti Aleksandra Vučića, sve dok Željko Mitrović ne završi u zatvoru – gde mu je mesto. Naš cilj u ovom obračunu nije fizičke već pravne prirode: zabraniti sve rijaliti programe, oduzeti nacionalnu frekvenciju TV PINK i krivično goniti Željka Mitrovića za sve zločine u koje je umešan. I od toga nećemo odustati bez obzira na sve neviđene napade Vučićeve vlasti kojima smo izloženi. 


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri