Српски Покрет Двери - Лого
Search
„Odluka“ ilegalne skupštine u Prištini o formiranju ilegalne vojske je za nas ništavna

Dveri najoštrije osuđuju donošenje „odluke“ od strane ilegalne prištinske skupštine o formiranju ilegalnih oružanih snaga na teritoriji AP KIM koja je sastavni deo državne teritorije Republike Srbije pod trenutnom okupacijom. Ova „odluka“ je za nas ništava.

Tvorevina koja počiva  na nelegalnoj agresiji kao međunarodnom zločinu i kriminalnoj oružanoj pobuni i terorizmu, ne može biti normalna pojava u međunarodnom javnom pravu i međunarodnim odnosima, zbog čega je neophodno njeno hitno gašenje.


Nijedan važeći međunarodni akt, a naročito Rezolucija 1244 SB OUN,  kao i Ustav RS i pozitivno zakonodavstvo RS, ne poznaju pravnu mogućnost postojanja ili formiranja bilo kojih oružanih snaga, osim Vojske Srbije koja se sa AP KIM trenutno izmestila u centralnu Srbiju, shodno Kumanovskom v/t sporazumu.


Nama je potpuno jasno dko su principali ove odluke. Srpska nesreća se jedino ogleda u tome što u ilegalnoj skupštini još uvek participiraju predstavnici Srba, i to preko Srpske liste i sličnih inicijativa, koje su nesumnjivo van ustavnopravog poretka RS.


Dveri pozivaju sve Srbe sa AP KIM da istupe iz ilegalnog prištinskog sistema i da prestanu sa radom u ilegalnim organima u Prištini, jer se time otkazuje i legitimitet aktuelnoj okupaciji Kosmeta.


Što se tiče „odluke“ o formiranju ilegalnih oružanih snaga, ponavljamo da je ona za nas ništava i smatramo da RS mora aktivno da spreči njenu realizaciju.Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: