Српски Покрет Двери - Лого
Search

„Народ није више уз Вучића, ту нема дилеме, али чекају некога иза кога могу да стану без страха да ће их сутра изневерити“, изјавио је Короман.

     Бивши фудбалски репрезентативац Огњен Короман изазвао је пажњу јавности у Републици Српској прошлог викенда када је заједно са Немањом Матићем пред тамошње локалне изборе подржао сад већ изабраног новог градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковић. У великом интервју за данашњи број дневног листа „Данас“ објашњава зашто је постао политички активан у Србији и Републици Српској:

„Политика је ушла у све сфере друштва, а поготову у спорт. Управо је то мотив мог политичког изјашњавања како бих помогао да се врати спорт на здраве ноге. Не могу више да гледам да најнеспособнији долазе на најбитније функције у фудбалу и у спорту… Моја је обавеза као грађанина, а не само као бившег репрезентативца, да кажем јавно ако нешто не ваља. Нема везе да ли сам спортиста, лекар или апотекар, морам дати подршку и уложити себе да се друштво врати у нормалу…

У Републици Српској је најбитније што је Додик изгубио Бањалуку и Бијељину. То је његов почетак краја и није далеко дан када ће потпуно морати да сиђе са власти… Једино што је у Србији веће зло јер још увек нема опозиције. У Републици Српској опозиција је озбиљно организована, док у Србији још увек чекамо да се направи нека озбиљна групација. Народ није више уз Вучића, ту нема дилеме, али чекају некога иза кога могу да стану без страха да ће их сутра изневерити. Београд је бојкотом показао да Вучић ту нема више подршку, јер на изборе није изашло више од 30 одсто са свим намештањима. Подржао сам Бошка Обрадовића и причао са њим, јасно је свима да мора што пре да се направи чврсто језгро опозиције које ће озбиљно да ради“, закључио је Короман.

 

*Извор: Данас.рс

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: