Српски Покрет Двери - Лого
Search
Opozicija traži zasedanje Narodne skupštine o Kosovu i Metohiji

Na vanrednoj zajedničkoj konferenciji za novinare šest opozicionih poslaničkih grupa u Narodnoj skupštini pozvali su sve građane da se priključe protestu na platou Filozofskog fakulteta u Beogradu pod nazivom „Jedan od 5 miliona“ u subotu, 15. decembar, s početkom od 18 časova.

Oni su pozvali i predstavnike režimskih medija da prisustvuju protestu i da to prilikom prebroje učesnike protesta, da bi uvideli da li nas ima par stotina, kako tvrde mediji režima, ili ipak mnogo više, kako dokazuje prosta matematika.


Poslanici opozicije potpisali su zajednički zahtev koji će biti upućen Narodnoj skupštini, a tiče se teme Kosova i Metohije.


Opozicija zahteva vanredno zasedanje Skupštine o aktuelnim dešavanjima i situaciji na Kosovu i Metohiji, jer već 6 godina od kada je SNS na vlasti, ta tema nije bila na dnevnom redu, iako je od izuzetnog značaja. Zakon o Narodnoj skupštini daje pravo opoziciji da predloži temu o kojoj bi se govorilo na skupštinskom zasedanju, ali i pored toga, vlast je ostala gluva na dosadašnje zahteve opozicije da se Kosovo i Metohija stave na dnevni red skupštinskog zasedanja.


Podsećamo da je predsednik Narodne skupštine dužan da ispuni zahtev opozicije i tražimo da na toj sednici prisustvuju i svi visoki državni funkcioneri, počevši od Aleksandra Vučića i ministra odbrane Aleksandra Vulina.


Na konferenciji su govorili: Boško Obradović, Sanda Rašković Ivić, Tatjana Macura, Marko Đurišić i Goran Ćirić.


 

Info služba Dveri

 


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: