Српски Покрет Двери - Лого
Search
Osnovan Savez za Srbiju – Zvezdara

U mesnoj zajednici Lipov lad osnovan je u sredu Savez za Srbiju – Zvezdara. Savez je osnova od strane opštinskih predstavnika Srpskog pokreta Dveri, Stranke slobode i pravde, Udruženog sindikata Sloga, Demokratske stranke i Narodne stranke.

Osnivanju su prisustvovali kako članovi stranaka i drugih organizacija, tako i njihovi visoki funkcioneri.

U ime Srpskog pokreta Dveri okupljenima se obratio predsednik OO Dveri Zvezdara Ivan Grbić.


„Ja ću naglasiti jedan ključni razlog zbog čeka smo osnova Savez za Srbiju na nivou opštine Zvezdara. U pitanju je sloboda izbora. Danas u 21. veku 2019. godine mi praktično nemamo izbore u pravom smislu te reči. Neki ljudi glasaju, postoje nekakve forme i procedure, međutim izbori kao takvi ne postoje. Samo pravo da biraš i budeš biran ne znači ništa ukoliko nemaš pravo da slobodno biraš i budeš biran. Tek time bi se uspostavile neke norme i načela da bi demokratija mogla da zaživi“, rekao je Grbić.


Okupljenima se obratio i predsednik GrO Dveri Beograd Jugoslav Kiprijanović koji je rekao da postoji mnogo više stvari koje nas u Savezu na Zvezdari spaja nego onih koje nas razdvajaju i poručio da se nada da će na sledećim izborima na Zvezdari biti takav ishod da će se preuzeti vlast i vratiti građanima Zvezdare dostojanstven život.


Ivan Grbić je na kraju rekao da bi Savez učestovao ne nekim narednim izborima, mora biti zagarantovana sloboda izbora i sloboda medija i iskazao nadu da će ideje koje zastupa Savez na nivou Zvezdare moći da se predstave na nekim sledećim izborima na kojima bude nastupao.

 


Izvor: Savez za Srbiju


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: