Српски Покрет Двери - Лого
Search
Pljačkaška privatizacija Komercijalne banke u najavi

Kako saznajemo iz medija, uskoro sledi prodaja državnog dela Komercijalne banke. Država poseduje skoro 42% akcija i po dogovoru sa MMF-om rok za prodaju tih akcija ističe krajem februara.

Neadekvatna politika koja je vođena prethodnih godina dovela je do toga da vrednost Komercijalne banke opadne na 320 miliona evra. Smatramo da će i ova prodaja državne imovine biti ispraćena nizu malverzacija i da će koristi imati samo povlašćeni članovi vlasti, na uštrb države i njenih građana.


Zainteresovani za kupovinu je investicioni fond američkog biznismena Tima Kolinsa, koji je zajedno sa bivšim američkim sekretarom Džonom Kerijem prošlog proleća posetio Beograd, ne bi li dogovorio što (po njega) bolju ponudu.


Vlast već godinama radi protiv državnih interesa i rasprodaje imovinu naše zemlje po izuzetno niskim cenama, tražeći opravdanje u liberalnoj ekonomiji i privatizaciji, koja je dobar izgovor za pljačku građana i države.


Srpski pokret Dveri je protiv pljačkaških privatizacija koje su godinama unazad postale sastavni deo prodaje državne imovina. Tome se mora stati na put i upozoravamo vlast da je smenjiva i da će doći vreme kada će pred sudom odgovarati za svoja (ne)dela.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: