Ристо Јовановић, Србин из Подгорице, који је хапшен на Видовдан на Газиместану, осуђен је на шест месеци затвора или, да би исти избегао, мора да плати 6 700 евра казну.

       Ова пресудом, лажне косовске институције настављају терор над Србима и шаљу јасну поруку да не желе било какво помирење, већ да им је циљ застрашивање и прогон Срба са Косова и Метохије. Нажалост, никакве реакције на хапшење, као ни на пресуду Ристу Јовановићу нема ни од стране власти из Београда, али ни из Црне Горе, чији је Јовановић држављанин.

Подсећамо, Ристо Јовановић је ухапшен на Газиместану, 28. јуна, само зато што је питао тзв. косовске полицајце зашто претресају једну од монахиња. Због тога је оптужен за „изазивање раздора и нетрпељивости“ и под том оптужбом је и осуђен. Он је од тада био у притвору, а данас га једна од лажних косовских институција, тзв. суд у Приштини осудио на шест месеци затвора.

Ми, Срби на КиМ смо препуштени сами себи, изложени смо свакодневним притисцима и малтретирању од стране Албанаца, а на то ћуте и Вучићева Српска листа, али и режим у Београду. О наставку малтретирања говори и јучерашње хапшење на Јарињу 80-годишњег Србољуба Веселиновића, интерно расељеног лица са Косова и Метохије, са боравиштем у Крагујевцу, под оптужбама за наводна имовинско-правна питања.

Зато се надамо да ће ускоро доћи до промене власти у Србији и да ће коначно на власт доћи они који јасно кажу да је Косово и Метохија саставни део Србије, а то је Српски покрет Двери.

 

ПО Двери за Косово и Метохију

фото: Косово онлајн