Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ових дана смо сведоци подмукле предаје севера Косова и Метохије од стране издајничког режима у Београду, тзв. косовским институцијама, а све према прихваћеним обавезама потписаним Бриселским споразумом. 

     Наиме, док се режим, па и добар део опозиције, здушно бори да из политичке утакмице на сваки начин избаци једине борце за КиМ у саставу Србије, Бошка Обрадовића и Двери, на другој страни исти тај режим Александра Вучића прећуткује разне злочине и марифетлуке својих шиптарских коалиционих партнера. 

У последњих шест месеци на КиМ је извршено преко 70 напада на српско становништво и њихову имовину, а српски режим и такозвани представници Срба на Космету ни једну једину реч о тим нападима не проговарају. Ваљда да не би остали без крвавих шиптарских пара, које добијају за гласно и бучно ћутање у сепаратистичким институцијама,  али и огромних апанажа од стране Републике Србије по разним основама, где поједине перјанице СНС-а примају и по 5000 евра на месечном нивоу. Приде су им и најужи чланови породица такође удомљени у отетим народним институцијама, па се та сума вртоглаво пење за по још коју хиљаду евра. А сиротињи и гласачкој машинерији, што би наш народ рекао, мућак.

Поред пребијања стараца, деце и уништавања српске имовине путем паљења, крађе и насилне отимачине, такође је актуелна и институционална окупација севера Косова и Метохије о којој српска листа нити хоће, нити сме да информише ширу јавност, не би ли задржала, добро плаћену благонаклоност сепаратиста.

Ради се о следећем: у последњих неколико месеци на читавом простору севера Косова и Метохије сепаратисти, уз наравно прећутну сагласност тзв. Српске листе, полако али сигурно својим институцијама освајају простор, који им је до 2012 године био мисаона именица и то тако што врше истраживачке радове у потрази за новим лежиштима минералних сировина, којима је косметски север јако богат и то по рубним деловима Косова и Метохије. Превасходно им је велика преокупација преузимање електроенергетског система на северу и стављање под њихову контролу станице у  Валчу као и хидроцентрале Газиводе, не би ли и на тај начин, до скора непослушне Србе ставили у завистан положај за снабдевање електричном енергијом, јер је и то део потписаних споразума које је издајнички режим у Београду прихватио као обавезу, а на штету својих сународника.

Такође, предузећа која су доведена из Албаније врше истраживачке радове по јужним обронцима Копаоника, тачније, на територији најсеверније косметске општине Лепосавић, у потрази за различитим врстама минерала, а пре свега бора, који је један од ретких минерала, не само код нас, већ и  у свету, па је самим тим и јако скуп. Што практично значи да ће, евентуалним ископавањима, највећу корист имати сепаратисти из Приштине.

Поставља се логично питање: за које паре локални криминализовани и корумпирани представници власти прећуткују наведене чињенице? За које паре прећуткују и не чине, ама баш ништа, да спрече нелегалну сечу дрва на рубним подручјима Косова и Метохије уназад 20 година? Ради се о више десетина милиона кубних метара дрва. А што је, да трагедија буде још већа, у питању приватна имовина Срба са севера, који препуштени сами себи, нису у могућности да заштите своју имовину, не само од Албанаца већ и од пошиптарених Срба (КОСОВАРА) који опијени материјалним богатствима више не знају за Бога и Божије законе.

Јавна је тајна да је пре недељу дана Рамуш Харадинај, наоружан аутоматом, прошетао (и то пешице) северним границама тзв. Републике Косово и тиме започео коначно омеђивање својих северних граница, чији је крајњи циљ постављање црвено-црне албанске заставе на само 200 м од Панчићевог врха. И то је део Бриселског споразума на који је српски режим пристао у замену за формирање тзв. Заједнице српских општина, која је највећа превара заједничког пројекта Албанаца и режима у Београду а уз здушну помоћ српских издајника са Косова и Метохије.

О свему набројаном ћути Београд, ћути тзв. Српска листа, ћути међународна заједница.

На срећу, у свој овој несрећи, постоји на КиМ и велика већина Срба која је свесна свих ових нечасних работа режима и једва чека следећу прилику да то жестоко казни. А прилике ће бити. И то врло брзо!

 

КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ И БОГ ПОМОГАО.

 

Српски Покрет Двери

Покрајински одбор за КиМ  

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: