Српски Покрет Двери - Лого
Search

Покрајински одбор Српског Покрета Двери за Косово и Метохију, поводом потврђивања пресуде тзв. Уставног суда лажне државе Косово, а против Србина Дарка Тасића за наводно почињени ратни злочин у сукобима  на КиМ 1999. године издаје саопштење:

       Ми чланови и симпатизери Српског Покрета Двери, слободномислеће патриоте и родољуби који са својим породицама опстајемо на нашим прадедовским огњиштима на КиМ, изражавамо своје незадовољство и револт поводом срамне пресуде тзв. Уставног суда лажне државе Косово, којом се на 11 година затворске казне осуђује Србин са КиМ Дарко Тасић, за наводно почињен ратни злочин у сукобима на КиМ 1999. године. Нас слободномислеће патриоте и родољубе са Косова и Метохије не изненађује рад и понашање албанских екстремиста и терориста као ни понашање тзв. косовских институција у нашем свакодневном малтретирању, понижавању и гажењу људских, грађанских и верских права и слобода. Нас највише повређује и боли срамно понашање актуелне власти Републике Србије оличене у Александру Вучићу.

Наиме, ми свакодневно слушамо хвалоспеве Вучићевих полтрона и поданика како актуелна власт и њен вођа Александар Вучић чине све у заштити Срба на КиМ, који су решени да остану и опстану, што апсолутно није истина и још је једна обмана и лаж како према нама на КиМ, тако и према свеколикој српској јавности и у Србији и у расејању. По налогу А. Вучића, његови полтрони и поданици из редова Срба са КиМ учествују у стварању и раду свих институција и органа лажне државе Косово па и у тзв. Уставном суду у којем је судија М. Лабан, протерани Србин из Ђаковице, иначе друг, пријатељ и кум потпредседника Српске листе Милана Радојчића. Због Вучићевих поданика и полтрона који учествују у раду законодавне, извршне и судске власти лажне државе Косово, исти дају легитимитет и аргументацију А. Куртију и његовим претходницима да је Косово мултиетничко друштво и да су исти достигли тзв. демократске стандарде.

На самом крају апелујемо на оне које су део и који раде у институцијама лажне државе Косово, да, зарад својих потомака, иступе из даљег учешћа и рада тзв. косовских институција како их се исти не би стидели и да се одупру притиску А. Вучића и његове братије у сопственој негацији и ниподаштавању због ситних привилегија, шаку пара или наводну столицу власти. 

 

Покрајински одбор Српског Покрета Двери за КиМ

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: