Јуче је премијер покрајинске Владе Игор Мировић објавио да Влада одобрава средства у износу од две стотине и педесет милиона динара за обнову градског стадиона у Зрењанину. Ова вест би била свакако од великог значаја за Зрењанин да његови грађани већ пуних шеснаест година не чекају да из чесме потекне чиста и здравствено безбедна вода.

      Од 2005. године и момента потписивања уговора са инвеститором у фабрици воде у Зрењанину грађани чекају на исправну пијаћу воду. Све то време политичари обмањују и обећавају, а премијер је овом изјавом јасно ставио до знања шта је заправо приоритет за овај град –стадион, а не пијаћа вода! Велика је срамота да град у 21. веку нема пијаћу воду, а власт се разбацује новцем грађана и обнавља стадион.

Грађани Зрењанина троше огромне количине новца на дневне потребе флаширане воде, што очигледно некоме итекако иде у прилог. Остаје да видимо до када ће грађани моћи да издрже овај непланирани и непотребни намет на кућни буџет. Спорт, па и фудбал су важни за здрав живот, али чиста вода за пиће нема алтернативу, нити је сме бити.

Српски покрет Двери апелује на покрајинску Владу да проблем пијаће воде у Зрењанину хитно реши, јер је сасвим очигледно да средстава има у буџету града. Међутим, оно чега нема јесу свакако политичари који препознају шта је приоритет и стварни интерес грађана.

 

Покрајинска организација Двери за Војводину

Фото: sportskiobjekti.com