Српски Покрет Двери - Лого
Search

Долазак немачке компаније Continental Automotive у Нови Сад подржан je са 9,5 милиона евра. Сада се најављује подршка од 28 милиона евра за запошљавање још 500 нових радника или 56 000 евра по раднику.

        Подршка од стране наше државе страним компанијама треба да буде само у виду пореских олакшица у одређеном временском периоду, али да се оволико пара грађана Србије даје за стране инвестиције и јачање страних компанија, превршило je сваку меру. Да су наши домаћи ИТ стручњаци подржани са оволиком количином пара имали би бар 500 ИТ компанија и предузетничких радњи које би се развијале и радиле у Републици Србији. Свака од тих малих компанија или радњи, запослила би још по бар неколико радника и добит би била вишеструка. На овај начин, како то ради Републичка и Покрајинска влада, не јачамо и не развијамо домаћи ИТ сектор, за који постоји велика база у стручним младим људима, већ смо као држава само у служби великих мултинационалних компанија без визије сопственoг развоја.

Српски покрет Двери, као одговорна политичка организација како према својим грађанима тако и према држави, залаже се за промену система субвенционисања страних компанија. Уместо да се средства дају страним, ми подржавамо домаће компаније и предузетничке радње, да уз направљен програм развоја и инвестиција добију повлашћен третман.

Подршком домаћем ИТ сектору уз програм развоја који би начинили стручњаци из ове области створила би се најперспективнија извозна грана домаће привреде.

 

Покрајински одбор Двери за Војводину

Фото: Ненад Лазић/Нова.рс

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: