Pobunjeni građani – Svi kao jedan ponovo u subotu u 18 sati

Predsednik Pokreta za preokret i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Janko Veselinović najavio je novi protest „1 od 5 miliona – SVI KAO JEDAN“, koji će se održati u subotu, 20. aprila, u 18 sati kod Terazijske česme u Beogradu.

Veselinović je nakon današnjeg sastanka potpisnika „Sporazuma sa narodom“, kojim je predsedavao, kazao da se novi protest zakazuje zbog jučerašnjeg Vučićevog odbijanja da se u Srbiji konačno pokrene dijalog o slobodi medija i slobodnim i poštenim izborima.


„Na subotnjem protestu ponudićemo građanima predlog tima stručnjaka pobunjene Srbije za normalizaciju stanja u Srbiji posle pet meseci građanskih protesta u više od 100 gradova i opština Srbije. Istovremeno, osuđujemo nezapamćeni pritisak na zaposlene u javnom sektoru da napuste svoja radna mesta, i kao radnu obavezu u toku radnog dana u petak idu na stranački miting SNS u Beogradu“, rekao je Veselinović.


Veselinović je pozvao sve one koje trpe ucene od strane SNS da se jave, te da će im biti obezbeđena pravna pomoć.


„Pozivamo građane da nas obaveste ukoliko u petak ne mogu da ostvare neko svoje pravo, zbog toga što su zaposleni iz javnih ustanova pod prinudom otišli na skup SNS, kako bismo to mogli da evidentiramo i objavimo“, poručio je Veselinović.Izvor: Savez za Srbiju