Podrška zahtevima ratnih veterana i invalida

Srpski ratni veterani i Udruženje ratni vojni invalida Srbije svih ratova odložili su protest za 15 dana, ukoliko se do tada ne ispune njihovi zahtevi.

Kako se navodi na sajtu srpskih ratnih veterana neki od zahteva su:

·         Donošenje Zakona o ratnim veteranima po hitnom postupku koji bi konačno, na pravedan način rešio položaj ratnih veterana i ratnih vojnih invalida u srpskoj državi;

·         Da se prekine sudska farsa oko tužbi za diskriminaciju gde jedino novac zarađuju advokati, a borci samo plaćaju sudske takse. Država mora odmah da ponudi vansudsko poravnanje i isplati pravednu naknadu vetranima na ime priznate diskriminacije. Država je dužna da novac koji se isplaćuje advokatima na ime advokatskih honorara za dobijene presude ( oko 100 miliona evra) preusmeri i isplati pravednu naknadu veteranima za diskriminaciju;

·         Obezbeđivanje adekvatnog lečenja svih učesnika ratova, naročito od posledica nastalih u ratu;


Srpski pokret Dveri pruža punu podršku ratnim vojnim invalidima i veteranima i apeluje na nadležne državne institucije da izađu u susret  njihovim zahtevima.


Svaka ozbiljna zemlja vodi brigu o onima koji su rizikovali svoje živote za nju.


Naš pokret će, ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni i ukoliko ih državni funkcioneri po ko zna koji put iznevere i slažu, pružiti punu podršku njihovim protestima i pravo na normalan život, jer su nas sve zadužili svojom nesebičnom žrtvom i borbom za slobodu naše zemlje i našeg naroda.

 


Info služba Dveri