Српски Покрет Двери - Лого
Search
Politički savet Dveri: Ostanimo dosledni odbrani KiM u sastavu Srbije

Iako vlast pokušava da nas ubedi da srpska javnost više ne mari za pitanje Kosova i Metohije, reakcije javnosti na izjavu ministra Dačića o razgraničenju i na incident sa zamagljivanjem duksa sa natpisom „Nema predaje“ na snimku RTS-a nam govore drugačije.

Pridružujemo se revoltu i osudi koju su zvaničnici Dveri i šira javnost pokazali prema pokušaju cenzure na RTS-u i prema pokušaju ministra Dačića da bez transparentne javne rasprave i bez odluke Narodne skupštine koncept razgraničenja sa tzv. Kosovom nametne kao zvaničnu politiku Vlade.


Činjenica da su i ministar Dačić i RTS bili prinuđeni da pod pritiskom popuste je jasan znak za sve nas da protesti i pritisci javnosti itekako imaju smisla i efekta. Državni funkcioneri i javne ustanove treba unapred da imaju svest o tome da ovakvi ispadi i izjave neće proći nezapaženo i nekažnjeno.


Podsećamo sve državne funkcionere da su dužni da poštuju odluke Narodne skupštine i ustavni poredak ove zemlje, te da u tom smislu ne smeju da daju izjave kojima se poziva na kršenje Ustava.


Takođe ih podsećamo da, kada je u pitanju KiM, ne zaborave stav najstarije ustanove našeg naroda, SPC, koja ove godine slavi osam vekova svog postojanja, izrečen na Saboru 2018. godine: „Što se tiče državno-pravnog statusa naše države na Kosovu i Metohiji, odnosno njenog punog suvereniteta i integriteta, Sabor ponavlja jasan, više puta izrečen stav poglavara Srpske Pravoslavne Crkve, Njegove Svetosti patrijarha Irineja: Apelujemo na naše državnike da ne smeju nikada da daju svoju saglasnost na otuđenje Kosova i Metohije, jer ono što se silom uzme, to se i vrati, ono pak što se pokloni nekome, to je za svagda izgubljeno, a to Srbi i Srbija ne smeju dozvoliti“.


Pozivamo i članove Srpskog pokreta Dveri da ostanu dosledni u čuvanju Kosova i Metohije kao sastavnog dela Srbije. Budimo istinski potomci naših predaka da bismo i mi bili nečiji dostojni preci.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: