Porodice u Srbiji više nisu bezbedne – migranti sve agresivniji

U migrantskom centru u Obrenovcu, desila se masovna tuča među migrantima, u kojoj su napadnuti i pripadnici policije, dok su pokušavali da spreče tuču. Šta još treba da se desi da Vlada shvati da vodi pogrešnu politiku prema migrantima i da su naše porodice ugrožene?

U Srbiji trenutno ima oko 4000 migranata. Evropski komesar za humanitarnu pomoć najavio je skoro u istom tom centru u Obrenovcu, da će EU donirati Srbiji još 4 miliona evra za rešavanje problema migranata u Srbiji, dok se 2000 naše dece, trenutno nalazi na ulici, gde su izložena raznim diskriminacijama i nasilnom radu.

Ako se ovakvi incidenti dešavaju „samo“ na broju od 4000 migranata, šta Srbiju može da zadesi ako po readmisiji ova vlast primi nazad samo jedan deo od 618.000 tražilaca azila iz Avganistana, Sirije, Iraka i Irana, koji su evidentirani u Srbiji za samo 5 godina?

Dakle, u Srbiji je kretanje siromaštva apsolutno i predviđa se da će nas biti 3 miliona manje za trideset godina, porodice su pred bankrotom, a mi milione evra ulažemo u nasilje i ugrožavanje života svih porodica Srbije, a posebno pripadnika policije. Ako nam je EU prijatelj, zašto ne pomogne u rešavanju najvećeg problema u Srbiji, a to je demografsko pitanje?

Ni jedan građanin Srbije više nije bezbedan zbog pogrešne politike ove Vlade prema migrantima. Ovo nije prvi put da migranti napadaju građane Srbije. Zar treba da se masovna tuča među migrantima pretvori u masovni napad migranata na možda porodične domove, škole i vrtiće, da otimaju našoj deci odeću i hranu i fizički ih zlostavljaju?

Ako su Mađarska, Bugarska, Grčka, Španija, Velika Britanija i druge zemlje shvatile da moraju da zaštite svoje građane od najezde migranata i nasilja koje oni šire, zar je Vučić pametniji od svih, i zar mora čitav narod da bude žrtvovan i u opasnosti zbog njegovog opstanka na vlasti i ličnog bogaćenja političke mafije u Srbiji?


Savet za porodicu i socijalna pitanja

Srpskog pokreta Dveri