Српски Покрет Двери - Лого
Search

Данас је у Медија центру у Београду одржана конференција за медије, а повод је био потписивање Споразума о сарадњи и формирање Патриотског блока – „Нови људи за промену система“.

       На конференцији су говорили потписници споразума, и то: Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери, Љубомир Симић – председник Српске монархистичке странке „Српска слога”, Слободан Самарџић – председник Државотворног покрета Србије, Драган Добрашиновић – председник Усправне Србије, Никола Маленчић – председник Нове снаге Србије, Димитрије Видановић – председник Пиротске нове снаге, Душан Митић – председник Гласа народа и Душко Кузовић – председник Сви против РИО ТИНТА.
 
Овом приликом, говорници су рекли следеће:
 
Бошко Обрадовић: Када сам пре више од пола године написао први чланак на тему „расипања скоро 20% патриотских гласова” који нису за садашњу власт, мислио сам управо на окупљање у један национални фронт овог типа као једино решење за опозициони излазак српских родољуба на наступајуће изборе на свим нивоима 3. априла следеће године. Поносам сам што ће Српски покрет Двери бити стожер оваквог националног окупљања на следећим изборима и да ћемо све од себе да оправдамо ту улогу. Сигуран сам да ће данашња вест о опозиционом укрупњавању и формирању Патриотског блока обрадовати многе српске родољубе и да ће нам се придружити у овој борби да глас патриота буде веома снажан у будућем сазиву Народне скупштине. Ми долазимо, уједињење патриота је почело, видимо се на терену у заједничкој борби да нам свима Србија буде на првом месту. Јер, ако Србија није на првом месту – шта је на првом месту?

 

Бошко Обрадовић – председник Српског покрета Двери

Љубомир Симић: Надамо се да ће чланови и симпатизери Српске монархистичке странке „Српска слога“ дати велики значај победи Патриотског блока на наредним изборима. Српска монархистичка странка „Српска слога“ се залаже за обнову монархије у демократским условима на чему ћемо радити.

Љубомир Симић – председник Српске монархистичке странке „Српска слога”

Слободан Самарџић: Државотворни покрет Србије је са задовољством приступио потписивању овог Споразума. Имамо заједнички циљ – да се уклони режим Александра Вучића јер је тај режим, чега год се ухватио, направио пустош. Циљеви ове наше борбе јесу заштита Косова и Метохије у саставу Србије, борба за очување животне средине и очување Устава и уставности. Треба имати у виду да се овај режим базира на застрашивању људи, а влада се страхом и манипулацијама услед лоше економске ситуације у Србији. Најважније је превазићи тај страх чиме се добија слобода. Наш национално-демократски блок ће се залагати за слободу у Србији.

Слободан Самарџић – председник Државотворног покрета Србије

Драган Добрашиновић: Данас смо се окупили да бисмо обзнанили формирање новог политичког блока који окупља странке и покрете десног центра који теже друштву економског благостања и правде заснованом на грађанским и политичким слободама, пуном суверенитету Републике Србије и заштити интереса српског народа унутар и ван државних граница. Окупили смо се у блок „Нови људи за промену система“ због преке потребе да се уобличе и артикулишу нове политике ослоњене на реалне потребе друштва и редефинише однос политичких актера према јавном добру и јавном интересу. Наш блок, предвођен Српским покретом Двери, у којем ће, верујемо, значајну улогу играти новоформирани политички покрет Усправна Србија, подржаће Бошка Обрадовића као председничког кандидата на изборима који ће бити одржани 3. априла 2022. године. Сасвим смо сигурни да Бошко Обрадовић неће бити само кандидат нашег блока, већ свих који сматрају да је Србији доста понижавања, ниподаштавања и омаловажавања.

Драган Добрашиновић – председник Усправне Србије

Никола Маленчић: Програм Нове снаге Србије се темељи на неколико програмских начела попут одбране Устава, очувања Косова и Метохије у саставу Србије, заштите породице, традиционалних вредности и Српске православне цркве, залагања за демографску обнову Србије, економски и еколошки патриотизам, српске интеграције, политичку и војну неутралност, стратешко партнерство са Русијом и наравно промену комплетног политичког и правосудног система. Дакле, прилично су очигледне идеолошке и програмске сличности Нове снаге Србије и Српског покрета Двери, а када се на то дода наша вишегодишња тежња за уједињењем патриотске опозиције, јасно је да смо врло радо прихватили позив господина Бошка Обрадовића на сарадњу и заједничку борбу. Користим прилику да му се јавно захвалим на том позиву и да одам признање њему и руководству Двери на томе што су препознали важност тренутка, преузели одговорност и прихватили се улоге стожера овог широког патриотског окупљања.

Никола Маленчић – председник Нове снаге Србије

Димитрије Видановић: Данас је у Србији преко потребно удруживање и саборност у вези бројних проблема који оптерећују нашу политику, економију и друштво уопште, али и природу. Проблеми су се у последњих неколико година веома нагомилали. Сведоци смо корупционашких и криминалних афера („Јовањица“, „Крушик“, „прислушкивање“). Сведоци смо протеривања српског народа и то не само са Косова и Метохије, већ и из долине Јадра, а умало и са Старе планине. Ускоро нас очекује протеривање и из сопствених домова и са своје земље уколико буде ступио на снагу Закон о експропријацији, који ће омогућити сумњивом капиталу и корумпираним политичарима да владају земљом. Због тога смо одлучили да учествујемо у политичкој борби, јер је срамота према нашој деци седети скрштених руку и дозволити криминалу, корупцији и мултинационалним компанијама да у потпуности завладају Србијом.

Димитрије Видановић – председник Пиротске нове снаге

Душан Митић: Морамо  направити да у Србији грађани у условима слободе и добре информисаности, без претњи, притисака, уцењивања и подмићивања, директно и суштински бирају своје представнике који ће имати одговорност и обавезу према онима који су их бирали а не према партији и шефу партије. У таквој Србији ће скупштина народних посланика бити место толеранције и уважавања где се кроз аргументовану расправу одлучује у јавном интересу, контролише рад извршне власти и гарантује независност институција система. У таквој Србији политичари неће, непрекидном пропагандом, убеђивати грађане да добро живе, него ће они то сами осећати.

Душан Митић – председник Гласа народа

Душко Кузовић: Сведоци смо да стране компаније, узимајући наше природне ресурсе, прете да иза себе оставе неплодну земљу на којој ће бити немогуће живети вековима. Да би се страним компанијама отворила краткорочна прилика, власт уништава домаћа предузећа, сеоска домаћинства, која ту земљу обрађују вековима, а тако ће и остати јер храна ће увек бити потребна. Обуставити пројекат литијума и Рио Тинто је главни циљ наше борбе. Он је изнад наших свакодневних подела, политичких трвења, комшијских свађа и сујета. Потребно је да прекинемо ћутање и апатију, да схватимо да нам нико у одбрани огњишта неће помоћи, и да се можемо ослонити само на комшију и брата. Морамо се посветити грађанима Србије и да од њих створимо домаћине: богат и моралан домаћин је најбоља одбрана наше независности и слободе.

Душко Кузовић – председник Сви против РИО ТИНТА

 
 
Целу конференцију за медије можете погледати овде:

 

Споразум о сарадњи и формирању Патриотског блока:

[ngg src=“galleries“ ids=“486″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Инфослужба Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: