Pozdravljamo mudru odluku Vlade o zabrani utakmice sa tzv. Kosovom

Srpski pokret Dveri pozdravlja mudru odluku Vlade Republike Srbije da zabrani održavanje kvalifikacione rukometne utakmice između juniorskih reprezentativki Srbije i tzv. Kosova, koja je trebalo da se danas odigra u Kovilovu, bez očiju javnosti i bez simbola država.

Još pre dva dana upozorili smo javnost i zvaničnike Srbije da reprezentativni sport nije reprezentativni ako nije u funkciji zaštite državnih interesa Republike Srbije  a održavanje ovakvog meča, bi ih sigurno narušilo.


Tražimo od Vlade da se ceo slučaj hitno ispita, kao i da se ispita odgovornost ministra sporta Vanje Udovičića i rukovodstva Rukometnog saveza Srbije, koji su doneli sramnu odluku i dozvolili da se kod nas odigravaju kvalificioni mečevi sa tzv.Kosovom, koje drži 15% teritorije Srbije pod okupacijom.


Dveri su bile spremne i hitro reagovale da se pridruže nezadovoljnim građanima i da držeći zastave Srbije okružimo halu u Kovilovu i sprečimo antiustavno delovanje i dalje ponižavanje Srbije.


Podržavamo zdrave načine života naročito mladih, nemamo ništa protiv sporta, naprotiv i pozdravljamo sve koji se njime bave, ma gde živeli. Međutim, posebno nam je žao što se mladi i talentovani ljudi koji se bave vrhunskim sportom, kao i njihovi roditelji, dovode u vrlo nezgodnu situaciju pristajući da neko njima manipuliše mimo zdrave logike i interesa kako sporta, tako i države čije boje sa ponosom brane.


Očekujemo da se ovakve i slične situacije više neće ponavljati.


 

Informativna služba Srpskog pokreta Dveri