Српски Покрет Двери - Лого
Search
Prava roditelja moraju biti zaštićena

Ne prihvatamo političku korektnost i kvazi-toleranciju kada su u pitanju prava roditelja i zato smatramo da je reakcije premijerke, na zabrinutost ministra Popovića vezano za promociju istopolnih zajednica deci, pogrešna i da je sa pravom ponudila ostavku.

Reakcija premijera Republike Srbije Ane Brnabić na tvit ministra Popovića najbolje oslikava totalitarnost LGBT ideologije. Gdin ministar je u tvitu koji je objavio reagovao kao roditelj i građanin Srbije koji ne prihvata da se deci u Srbiji predstavljaju istopolne zajednice kao jednake bračnoj zajednici. To je njegovo pravo, zagarantovano međunarodnim pravom i Ustavom i zakonima Republike Srbije prema kojima roditelji imaju preče pravo da odlučuju o obrazovanju i vaspitanju svoje dece. Spočitavati bilo kome, makar taj neko bio i ministar, izražavanje sopstvenog stava je direktno kršenje ovog prava.

Ne prihvatamo političku korektnost i kvazi-toleranciju kada su u pitanju prava roditelja. Osnovnu jedinicu društva čini porodica, institucija starija od svake ideologije, religije ili društvenog uređenja. Upravo odatle izviru prirodna prava koja pripadaju porodici, uključujući i prava roditelja. Ta se prava u demokratskoj i civilizovanoj državi ne smeju dovoditi u pitanje, a ponajmanje od strane predsednika Vlade.

Informativna služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: