Случај Комерцијалне банке

Већ смо навикли на двоструке стандарде г. Вучића, Председника Републике Србије.

Када му нешто одговара онда те хвали до изнемоглости, а када му нешто не одговара онда су то издајници, шпијуни, олош, барабе, лопови и сл. Овакав речник не практикује ни један председник у иоле озбиљној држави у Европи, али и шире, осим у Србији.

Најновији пример тога јесте Комерцијална банка! Наиме, када треба оправдати распродају домаћег банкарског сектора, онда су то „цивилизацијске тековине“, пита нас председник „да ли знамо век у коме живимо“, и наглашава „желимо да живимо у Европи без граница“?!? Чак му ни Американци не сметају ни мало, јер како каже Председник, и то са поносом, „то је америчка, а не словеначка банка“.

С друге стране, када га „неки Американци“ попут Н1 нпр. питају нешто, онда је сваки одговор подругљив, са посебним нагласком да је то „америчка телевизија“ и изразом који говори шта Александар Вучић мисли о „Американцима“.

Заправо једино право питање за Вучића јесте зашто је продата највећа домаћа банка, са капиталом од 640 милиона евра, билансном активом од 74 милијарде динара, девизном штедњом у износу од 1,8 милијарди евра, са преко 200 експозитура у земљи и пословницама свуда у региону? Банка која послује позитивно и сваке године исказује добит?!

Да ли ће и за које време Комерцијална банка почети са гашењем мреже експозитура у Србији и оставити велики део народа без могућности да посао заврши у својој средини, већ ће морати ићи у већа места?!

Зашто се распродају, као на бувљаку, природна добра Србије? Зашто убијате и расељавате Србију, Председниче? Зар толико мрзите овај народ, да му узимате будућност и стављате га у окове подаништва и робовског рада за странце?

И на крају, који су то по Вама добри, а који су лоши „Американци“, Председниче и зашто уопште о томе и причате?

 

Савет за економију, привреду и финансије Српског покрета Двери

Фото: Спутник