Српски Покрет Двери - Лого
Search

У најновијем обраћању свом највернијем бирачком телу, које је било спремно да порани за Пинково „Ново јутро“ чак и после напорне ноћи проведене са задругарима, председник је, између осталог, поносно изјавио да се, привучене повишицом плате, у Клинички центар Србије из иностранства вратило чак 20 медицинских сестара. Наравно,  пристигле су у правом моменту, у исто време са обећаним новембарским повећањем зараде од читавих 50 евра месечно. Не знам да ли су обавештене о најављеном поскупљењу  електричне енергије, комуналија и ТВ претплате? И ко зна чега још. Лажни доктор у улози министра финансија, који иначе сјајно ради свој посао, врло брзо ће узети назад све ове паре дате здравственим радницима и пензионерима  и ставити их на сигурно, у (пара)државну касу.  Али, било је лепо док се чекало…

     Дошло је такво време да рођење сваког детета и повратак сваког нашег радно способног сународника из иностранства треба сматрати јединим правим успехом и јединим мерилом успешности политике у Србији. Познато је да наша земља има скоро најстарије становништво у Европи и убедљиво највеће социјалне разлике (по Еуростату). За ово прво председник државе носи значајну, а за друго комплетну одговорност. Статистичке акробације могу да засене простоту, али се стручни људи не могу лако преварити. Не рачунајте на то, председниче! А дотле бар чувајте територије.

    Драго нам је да је председник приметио да медицинске сестре и техничари раде страшан посао и то даноноћно. Ентузијазам је ненаплатива категорија. И није лепо да пушта лажног доктора да се овако игра са нашом и њиховом будућношћу.

 

Савет за здравство Српског покрета Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: