Српски Покрет Двери - Лого
Search
Predsedništvo Dveri: Aktuelna vlast nastavlja antiustavno delovanje - državni tužilac da hitno reaguje

Nakon reakcije Dveri, Saveza za Srbiju i ostatka javnosti povodom skandalozne izjave ministra Dačića da je razgraničenje zvanična politika Vlade Srbije prema Kosovu i Metohiji sada ipak možemo da čujemo da to nije zvanična politika Vlade već Dačićev i Vučićev predlog. To apsolutno ne umanjuje opasnost od ovako štetnih antiustavnih izjava i ideja najviših državnih zvaničnika Srbije.

Podsećamo javnost da je razgraničenje sa Albancima na KiM nemoguće bez priznanja nezavisnosti Kosova, koje automatski vodi u formiranje Velike Albanije, kao ogromne bezbednosne pretnje za sve druge države u okruženju. Takođe podsećamo da je državne granice moguće menjati samo uz promenu Ustava i dopuštenje građana na referendumu, pri čemu ponavljamo stav Dveri i Saveza za Srbiju iz programske platforme u 30 tačaka da bi svaki referendum održan u trenutnim nedemokratskim uslovima u zemlji bio nelegitiman.


Iako se ministar Dačić naprasno ispravio i rekao da razgraničenje nije zvaničan predlog Vlade već ideja državnih zvaničnika postavlja se pitanje od kud predsedniku države ili bilo kom ministru pravo da daje takve izjave suprotne onome što je Ustavom jasno definisano, imajući u vidu i to da Kosovo i Metohija u poslednje tri godine nikada nisu bili tema dnevnog reda Narodne skupštine Republike Srbije. Nikakva zvanična državna platforma na temu KiM praktično ne postoji i to nikako ne mogu biti tajni pregovori koje vodi Aleksandar Vučić sa ratnim zločincem Hašimom Tačijem.  


Javno zalaganje za odricanje od dela teritorije i priznanje okupacije je najdirektnije kršenje Ustava Srbije i to je posebno nedopustivo jer dolazi od najviših državnih zvaničnika. Smatramo da ovakvo antiustavno delovanje podleže krivičnom gonjenju na osnovu važećeg Krivičnog zakonika Republike Srbije i pozivamo nadležnog državnog tužioca da hitno reaguje.


Podsećamo javnost i zaboravnog ministra Dačića da Dveri za 20 godina postojanja nikad nisu bile na vlasti, da su uvek ulagale maksimalne napore za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, počev od brojnih humanitarnih akcija, tribina i časopisa tokom prve decenije svoga postojanja, protesta dan uoči samoproglašenja tzv. Kosova 2008, boravka na barikadama i dodele humanitarne pomoći ranjenim Srbima tokom 2011, protestima protiv sramnog Briselskog sporazuma 2013, koji je parafirao upravo Dačić i mnogim drugim aktivnostima. Zabrana ulaska na teritoriju lažne države Kosovo predsedniku Dveri, Bošku Obradoviću, pod obrazloženjem ugrožavanja ustavnog poretka i podrivanja bezbednosti tzv. Kosova govori o tome kakav je stav Dveri o Kosovu i Metohiji. Za razliku od Dveri, Vučić i Dačić pregovaraju sa ratnim zločincima i izdaju Kosovo i Metohiju, pedalj po pedalj već sedmu godinu. U pitanju je žalosna trgovina teritorijom radi obezbeđenja spoljašnje podrške za produženje mandata nedemokratskog režima. Upravo je Dačić taj koji je već 12 godina na vlasti i ni jednom nije ni pokušao da proglasi Kosovo i Metohiju okupiranom teritorijom.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: