Српски Покрет Двери - Лого
Search
Predsedništvo Dveri: Neizlazak na lažne izbore - jedino rešenje do pravih izbora

To nisu izbori, to je glasanje obmanutih i prisiljenih od strane vlasti!

Predsedništvo Srpskog pokreta Dveri jednoglasno je donelo odluku da Dveri ne  učestvuju na nastupajućim izborima na proleće sledeće godine jer se za poslednjih devet meseci ništa nije promenilo po pitanju osnovnih uslova za slobodu medija i fer i poštene izbore.


Izbori o kojima govori vlast nisu izbori već neslobodno glasanje obmanutih i prisiljenih građana Srbije od strane vlasti, i to u medijskom mraku koji traje poslednjih osam godina. Mi samo tražimo poštovanje zakona i osnovnih demokratskih standarda o objektivnom javnom informisanju u okviru koga se može čuti druga strana i drugačije mišljenje od onog koje iznosi vlast, dok kada su izbori u pitanju svi izborni učesnici moraju imati ravnopravan tretman, što u Srbiji odavno nije slučaj.


Neučestvovanje na lažnim izborima je izraz našeg neslaganja da živimo u nenormalnom političkom poretku i način borbe da do pravih i poštenih izbora dođe. Srpski pokret Dveri pruža punu podršku nastavku daljih protesta protiv vlasti u Beogradu i širom Srbije.  

 


U Čačku, 26.avgusta 2019.          

Predsedništvo Srpskog pokreta Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: