Predsedništvo Dveri potvrdilo stavove o KiM na sednici u Gračanici

Očigledno je u kom pravcu nas vodi aktuelna vlast po pitanju Kosova i Metohije i zato su Dveri usmerile svoje delovanje ka sprečavanju potpisivanja sporazuma o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa sa Prištinom, koje se očekuje sledeće godine i zaštiti intresa države Srbije.

Nakon otvaranja kancelarije Srpskog pokreta Dveri u Gračanici u novim prostorijama održana je sednica Predsedništva. Na sednici je razmatrana aktuelna politička situacija u Srbiji sa posebnim osvrtom na politiku aktuelne vlasti prema južnoj pokrajini, kao i uslovi u kojima živi srpski narod. Predsedništvo je potvrdilo stavove iz Rezolucije o AP KiM koju su poslanici Dveri predložili u Narodnoj skupštini Srbije, od kojih su najvažniji:


1. AP Kosovo i Metohija je sastavni i neotuđivi deo Republike Srbije, koji se trenutno nalazi pod okupacijom, o čemu bez odlaganja treba obavestiti međunarodnu javnost.


2. Nijedan građanin Republike Srbije koji se nalazi na javnoj funkciji nema pravo da potpiše obavezujući dokument kojim će pravno otuđiti AP Kosovo i Metohija kao deo teritorije Republike Srbije.


3. Prekinuti pregovore u Briselu, poništiti sve briselske sporazume i temu KiM vratiti u SB UN, gde imamo saveznike u Rusiji i Kini.


4. Vlada Republike Srbije treba da preduzme sve radnje u cilju fizičkog povratka i boravka srpskog civilnog i vojnog osoblja na teritoriji AP Kosovo i Metohija, saglasno sadržini Rezolucije 1244 SB UN.


5. Obnoviti rad Ministarstva za KiM u Vladi RS koje će obavljati sve poslove državne uprave koji se odnose na funkcionisanje državnih organa i institucija Republike Srbije na teritoriji AP Kosovo i Metohija, pomoć srpskom narodu na KiM, kao i povratak raseljenih.


Informativna služba Srpskog pokreta Dveri