Predstavnici SzS ponovo uklonili ograde iz Kolarčeve

Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) i danas su iz Kolarčeve ulice uklonili ograde oko građevinskih radova na Trgu republike navodeći da se „ništa ne radi” na rekonstrukciji tog dela Beograda već da gradske vlasti pokušavaju da „izoluju” opštinu Stari grad i centar grada „ukradu i prenesu na drugu lokaciju”.

Predsednik beogradske organizacije Dveri Jugoslav Kiprijanović kazao je da je taj pokret nedavno podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer ih naziva fašistima, navodeći da je i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave utvrdilo da u programu Dveri nema elemenata fašizma.


„Nikakvog nasilja nije bilo niti će ga biti od strane Saveza za Srbiju”, kazao je Kiprijanović.


Za stanje u društvu uvek je odgovorna vlast. Nasilje vrši vlast kroz zloupotrebu javnih resursa, medija i žena koje su naterane da fizički spreče normalan ulazak predstavnika opozicije u zgradu Starog Dvora. Zar narodni poslanici, šef najveće opozicione odborničke grupe u istoj toj Skupštini grada i predsednik centralne gradske opštine ne mogu da uđu da predaju zahtev gradonačelniku Beograda? Ko je onda tu nasilnik i ko sprovodi fašizam? Mi se borimo i za te žene i za te izmanipulisane novinare, koje su naterane da glume žrtve i koji su naterani da krše novinarski kodeks. Borimo se i za njih da povrate svoje dostojanstvo koje im je pogaženo od strane ovog režima.


Obraćajući se novinarima, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać kazao je da radovima koji su u toku i najavljenom obnovom ulica u centru grada, vlast Beograda pokušava da „zatvori” i „izoluje” tu opštinu.


„Ponovo smo danas oslobodili Kolarčevu ulicu jer kao što vidite, osim vozila Beogradskog vodovoda koje nema veze sa radovima, ništa se ne radi na rekonstrukciji Trga republike. U nedelju ćemo opet doći ovde u nadi da ćemo naći nekog radnika koji radi svoj posao”, kazao je Bastać posle performansa tokom koga su predstavnici Saveza za Srbiju oblepili kolovoz u Kolarčevoj ulici plakatima sa likom zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i natpisom „Dobrodošli u Diznilend večitog zamenika Gorana Vesića”.


Bastać je opužio Vesića da se tokom jučerašnjeg koškanja ispred Skupštine grada “krio iza vrata” kao i da je „u stilu Jutke slao žene da ga brane“.


 

Izvor: N1info