Српски Покрет Двери - Лого
Search
Premijerka predstavlja tzv. rezultate, a ćuti o aferama

Povodom dve godine rada aktuelne Vlade Srbije, premijerka Ana Brnabić će govoriti o svemu sem o brojnim aferama koje su pratile aktuelne ministre, a zbog kojih bi u svakoj normalnoj zemlji kompletna Vlada odavno podnela ostavku.

Podsetimo se da se za samu predsednicu Vlade vežu bar dve afere u koje je su uključeni ona i njen brat Igor Brnabić. Ana Brnabić je sebi i svojoj porodici uspela da obezbedi brojne privilegije, a kompanija „Asseco SEE“ kojom rukovodi Igor Brnabić, brat srpske premijerke, od države je prethodnih godina zaradila milione.


Ministar Nebojša Stefanović, ne samo da nema validan doktorat već nema završen ni fakultet, a poreklo 300 000 evra koje je njegov otac nosio u torbi, u toku pregovora oko prodaje hotela „Šumadija“ još nije utvrđeno i objavljeno javnosti


Na čelu ministarstva zdravlja nalazi se čovek koji, po svedočenju Rodoljuba Milovića (bivši načelnik UKP)  ima veze sa zemunskim klanom i narko-grupom Darka Šarića. Isti taj Zlatibor Lončar je učestvovao i u aferi sa padom helikoptera Vojske Srbije, prilikom koga je poginulo šestoro odraslih osoba i jedna beba.


Da se tu niz ne završava govori i činjenica da je ulepšavanje kancelarije u Nemanjinoj 11, u kojima boravi ministarka Zorana Mihajlović, zajedno s novim tepisima koji su naručeni za njen kabinet, građane Srbije koštalo je 650.000 dinara. Ministarka Zorana Mihajlović je jednim svojim potpisom protivzakonito prenela vlasništvo privatnim licima nad 2.213 hektara državnog zemljišta na Zlatiboru, i time, bez pravnog osnova, nanela ogromnu štetu, ne samo građanima Zlatibora i Čajetine, nego i svim građanima Srbije. Takođe, ona je jednom prilikom na službenoj kreditnoj kartici napravila trošak od tačno 1.515.451 dinar, od čega je opravdala ili refundirala 619.000 dinara i za sobom ostavila dug od neverovatnih 895.951 dinara.


Pored ovih, najpoznatija afera je ona sa ministrom Vulinom i poreklom novca za kupovinu stana. I dalje se ne zna ko je čuvena tetka iz Kanade i odakle tih 200 000 evra, ali se zna da nadležni organi ni ovaj put nisu reagovali.


Siniša Mali je još jedan od ministara sa većim spiskom afera. Za njega se vežu: afera oko verodostojnosti doktorata, afera sa of-šor firmama, kontrolisao je 45 bankovnih računa, afera sa kupovinom 24 apartmana u Bugarskoj, pomoć ocu prilikom privatizacije tako što je odavao poverljive podatke o firmama u vreme kada je vodio proces privatizacije, afera o prijateljima koji sa 60.000 evra finansiraju školovanje njegove dece, afera sa novogodišnjom rasvetom i jelkom od 83.000 evra, sumnja da stoji iza noćnog, fantomskog rušenja u Savamali.


Zoran Đorđević je takođe učesnik spornih afera: afera sa nameštanjem konkursa za nacionalni SOS telefon za žene žrtve nasilja u porodici, bio je direktor misteriozne of-šor kompanije „Telekraft“, koja je sklopila vredan ugovor sa državnim Telekomom, kroz pregovarački postupak bez javnog objavljivanja, kolima Zavoda za vaspitanje dece i omladine iz Beograda išao na stranački skup u Kostolcu itd.


Ni drugi ministri u Vladi nisu bez problematičnih stavki, pa je tako upitna uloga ministra Udovičića u prebacivanju 143 miliona dinara državnih para na račun nepostojeće firme „Evropske univerzitetske igre 2020“, upitne su veze ministra Antića sa Šarićima i upitno je zašto je Ružić prećutao vlasništvo nad stanom od oko 200 kvadrata.


U normalnim zemljama jedan ovakav spisak bi zahtevao ostavke ministara i kompletne Vlade i pokretanje istražnih postupaka. U Srbiji to za sad nije slučaj, a svi oni upravo danas pokušavaju da zataškaju ove afere. Mi im poručujemo da će doći trenutak kada to više neće moći da rade i kada će svi odgovarati u skladu sa zakonom.

 


Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: