Као у свим мањим општинама у Србији тако и у Мионици, на власти је режим Александара Вучића. Једина разлика је што у Мионици не постоји ни један медиј на коме би се могло чути другачије мишљење осим оног које пласира локална власт. Главни разлог обраћања је немио догађај који се десио у Општинској управи.

Дугогодишње бахато понашање власти према грађанима и радницима Општинске управе, јавних предузећа и установа довео је до сукоба који умало није завршио са смртним исходом.
Изиритиран оправданим захтевима радника одељења инспекциских послова Општинске управе за повећањем плата од 20%(што је учинила већина локалних самоуправа у Србији) начелник Општинске управе је дозволио себи да истим прети физичком ликвидацијом ватреним оружјем које легално поседује.

Након пријаве надлежним органима полицији и тужилаштву, према сазнањима оружје му је одузето, али се према њему за сада не примењују никакви даљи поступци од стране полиције, тужилаштва нити руководства Општине које га је на ту функцију поставило. Несхватљиво је да се са радног места до окончања поступка, не суспендују руководиоци који су на све спремни па и на физичку ликвидацију државних службеника који се на легалан и легитиман начин боре за права која им по закону припадају.

Овим и Мионица доказује да не може да постоји ни једна локална самоуправа у Србији под влашћу СНС без крупних афера које се на сваки начин минимизирају и крију од јавности, а актери истих штите од законских санкција.

Инфо служба Двери

Фото: Википедија