Српски Покрет Двери - Лого
Search

Живимо у земљи где су владајућој касти уста пуна приче о бризи за раднике и боље сутра. Нажалост, то траје само док су упаљени рефлектори и камере снимају. Када се светла погасе и представа заврши, власт ради све супротно од онога за шта се само декларативно залаже.

     Кадa владајућа гарнитура каже да су они пристојна Србија и да их има више, слободном човеку се пред очима створи апокалиптична слика.

Господо на власти, само то нисте слагали! Нажалост, ваше вођење државе ће и довести до тога да ћете стварно бити већина, јер управо она пристојна Србија о којој причате због вас напушта домовину и сваке године један мањи град нестане из ове Богомдане земље.

Да ли је Србија пристојна ако се радници осећају као робови јер су потпуно обесправљени, ако раде непријављени, ако гину јер послодавац не брине о безбедности радника због тога што зна да неће бити кажњен, ако је једини начин да се дође до било каквог посла да се учлани у прави Завод за запошљавање = Српску напредну странку и да после тога мора да трпи додатна понижења и учествује против своје воље на митинзима исте и хвали „великог вођу“?

Да ли је пристојна Србија то што нас рекламирате као земљу јефтине, а квалитетне радне снаге? Да ли је пристојна Србија то што неко због немања услова мукотрпно ради и студира да би имао пристојну будућност, а неко само зато што је члан ове хоботнице на власти која је пустила пипке у сваки сегмент овог друштва и уништава га, купи диплому и добије највише државне функције као велики број министара у Влади?

Да ли је пристојна Србија да се уништи и прода оно мало великих српских фирми које хране велики број породица и њихова судбина гурне у руке људи са сумњивим капиталом?

Да ли је пристојна Србија то што Савет страних инвеститора кроји робовласнички Закон о раду у Србији?

Да ли је пристојна Србија то што је минимална цена рада 172,54 динара по радном часу што је просечно за месец дана 30.367,04 динара, а минимална потрошачка корпа за трочлано домаћинство износи 37.072,60 динара? Ту исту потрошачку корпу чини 3 л јогурта, 200 гр млечне чоколаде, 3 л минералне воде, 1 л сока, 1 кг пиринча, 500 гр спанаћа, 200 гр лимуна итд… Да ли је Србија пристојна држава, ако ни такву потрошачку корпу која је испод сваког достојанства, око 350.000 радника себи не може да приушти?

Не, то није пристојна Србија!

Управо пристојна Србија која одлази сваке године све више треба да остане и устане и избори се за боље сутра себе и својих потомака.

 

Савет за сарадњу са синдикатима

Фото: Фото Рас, Блиц

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: