Медијска машинерија таблоида под контролом власти у августу 2018. напала је и у притвор одвела човека који је „пребио“ секретарку Српске напредне странке у Владимирцима Александру Крстић у Шапцу, што се сада испоставило да је била лаж! У исповести за ТВ Шабац она је испричала како функционише и по ком принципу ради СНС и признала да је по наредби власти у Шапцу вређала лидере опозиције, а затим и да је, такође, по наредби напредњака, лажно оптужила припадника Двери да ју је физички напао.

Наиме, Крстић је први пут доспела у јавност у августу 2018. године, приликом оснивачке скупштине Савеза за Србију у Шапцу, када је након поменутог инцидента завршила у Хитној помоћи, а све у режији Српске напредне странке. Фотографије њених наводних повреда шириле су се путем друштвених мрежа и режимских таблоида.

 

Она је тада оптужила С. М., припадника покрета Двери који је дошао са Бошком Обрадовићем, да ју је ударио шаком, па потом песницом и разбио јој мобилни телефон, а медији под контролом власти овај наводни „напад“ описали су као „тежак инцидент који је обележио почетак кампање Савеза за Србију у Шапцу“.

– Не знам ни како се десило, само сам се одједном нашла на плочнику. Бошко је наишао са овим његовима, а дечко у крем мајци ме је ударио песницом – причала је тада уплакана Крстићева.

Режимски таблоиди „испирали су уста“ Бошком Обрадовићем и лидерима опозиције, који су оптужени за овај наводни напад, који је Крстић, по сопственом признању, одглумила.

Информер о наводном нападу на Александру Крстић ФОТО: Принтсцреен

 

Новости о наводном нападу на Александру Крстић ФОТО: Принтсцреен

Република, портал Српског телеграфа о наводном нападу на Александру Крстић ФОТО: Принтсцреен

Ало о наводном нападу на Александру Крстић ФОТО: Принтсцреен

С. М. због изрежираног инцидента претило је три године затвора. Њему је два дана након наводног напада одређен притвор због сумње да је физички насрнуо на Александру Крстић, уочи почетка трибине Савеза за Србију у Шапцу, а на терет му се ставља кривично дело насилничко понашање.

Сада је Александра Крстић пред камерама у емисији „Подринске специјал“, коју уређује и води Ханибал Ковач, изнела шта се заиста збило током спорног инцидента.

– Све наредбе стизале су из Београда, јер су то тако презентовали челници СНС у Владимирцима. Ја ниједан папир тих наредби нисам видела, али за тај скуп у Шапцу било је наређење да скупим девет активиста и да са њима идем пред Шабачко позориште, да вичемо: „Лопови!, Лопови!“ и да звиждимо. Циљ је био да прекинемо склапање Савеза за Србију. Кад је стигао Бошко Обрадовић, дошло је до кошкања, између обезбеђења и наших људи, и том приликом сам задобила ударац у пределу малог мозга. Ту је био неки млађи активиста, вероватно из Шапца јер га нисам познавала, који ме је одвезао у болницу, и рекао да кукам на сав глас. Имала сам приоритет код лекара, иако је на интервенцију чекао један озбиљније повређени пацијент. Отпуштена сам из болнице око 23 часа, а полиција је чекала да дам изјаву. Од мојих претпостављених речено ми је да не дајем никакве изјаве за медије – рекла је она.

Александра Крстић ФОТО: Принтсцреен/Телевизија Шабац

С. М. је у разговору за Директно.рс рекао да наводни ударац у потиљак који Крстић помиње, није могла да добије од њега.

– Ја са том женом никакав контакт нисам имао, имао сам проблема са тим СНС батинашима који су ме шутнули с леђа и ја сам се онда бранио од њих, на снимцима се то види. Она је снимала телефоном и у целој причи јесам махинално, како сам се од њих бранио, њен телефон ударио, мислећи да је нешто изнад моје главе. Такву сам изјаву дао и у полицији. Она је стајала са стране Шабачког позоришта. Стајала је са стране и вређали су нас. Иначе, ја нисам Обрадовићево обезбеђење, као што су писали медији, тамо сам био у својству члана Двери који је позван на оснивачку скупштину СЗС у Шапцу – објашњава наш саговорник.

– Био сам шест дана у притвору због тога. Понављам, никакав контакт нисам имао са дотичном госпођом, сем тај физички са њеним телефоном који ми је био изнад главе. У тренутку када сам се окренуо да уђем, неко ме је шутнуо од њих. Окренуо сам се и узвратио им. Бранио сам се, то је моје моје прво и уставно право да браним лични интегритет.

 

Како Александра Крстић каже за ТВ Шабац, направљено је и 40 лажних профила да се на сваки начин вређа опозиција, ако и да је морала да фотографише и лидере опозиције, Драгана Ђиласа, Вука Јеремића и Бошка Обрадовића…

Како је навела у разговору са Ковачем, основни разлог за ову исповест било је незадовољство што је на чело СНС у Владимирцима дошао Горан Зорић, како каже пребег из ДС, али она остаје и даље члан СНС и поштује Александра Вучића.

Указала је и да је за тих пет година дала све од себе за странку, да је обављала дужност секретарке, бавила се правним и финансијским пословима у странци, да је била ПР општине Владимирци, и да је радила и у Туристичкој организацији. После свега, са двоје деце као самохрана мајка, отишла је из Владимираца у Шабац.

Александра Крстић ФОТО: Принтсцреен/Телевизија Шабац

У жижу јавности је поново доспела због крађе телефона председника општине Владимирци. Открила је да је по наређењу Зорића требало да узме телефон од председника општине Милорада Милинковића јер је он наводно шуровао са опозицијом.

– Некако је удешено да обављам послове код Милинковића, а с обзиром да је он често заборављао тај телефон, ја сам га узела и предала Зорићу. Након тога све то сам признала полицији, и условно сам осуђена на две године – испричала је Александра Крстић у емисији „Подринске специјал“.

 

Извор: Директно