Српски Покрет Двери - Лого
Search
Prodaja PKB-a pokazuje da neodgovornost ove vlasti prevazilazi sve granice

Na tenderu koji je danas objavljen PKB se, sa kompletnom imovinom i akcijama, prodaje za 104,5 miliona evra, a samo vrednost zemljišta, građevinskih objekata i opreme prelazi 208,5 miliona evra.

Procenjena vredost zemljišta, građevinskih objekata i opreme je 208,5 miliona evra, udela od 29 odsto kapiala Ekolaba u vlasništvu Akcionarskog fonda 214.700 evra, a 45,77 odsto Instituta PKB Agroekonomik 431.300 evra.


Kako se može videti, strateška prirodna i privredna bogatstva PKB-a vrede znatno više od cene za koju se ovaj privredni gigant prodaje i to je pokazatelj kako ova vlast zamišlja ekonomiju – slušaj MMF i ne pitaj se ništa. Kako je moguće da je gradska vlast 2013. godine odbila da proda PKB po duplo višoj ceni, a da trenuntna vlast to radi za svega 100 miliona evra?


Ako će PKB poslovati bolje u privatnom vlasništvu, to znači da PKB može poslovati bolje ali država ne upravlja ovim kombinatom na pravi način. Poljoprivreda je strateška grana, a PKB ima oko sebe tržište od 2 miliona ljudi i zato pozivamo vlast da odustane od prodaje PKB-a i posveti se promenama u načinu upravljanja.


 

Informativna služba Dveri

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: