Нишка власт изабрана на нелегитимним и неуставним изборима последњих дана поново превазилази саму себе.

       Позивајући се све време на одлуке и грешке „претходне власти“, као да се не ради о њеним партијским СНС колегама, градоначелница Сотировски неуспешно покушава да оправда свој вишемесечни рат са јавним интересом грађана Ниша.

Ни распевана светлећа фонтана, а ни поломљене бехатон плоче са Трга, не могу  да сакрију бруку власти која тврђавски мост  уместо четири месеца реконструише годину дана, а раскид уговора и наплату по гаранцији, коју је најавила градоначелница,  замењује поновно продужење уговора и рокова  истом извођачу. Све смо до сада видели од СНС власти,  једино не одговорност за арчење јавног новца и одлука на штету грађана.

Анти-град у који су претворили Ниш градоначелница Сотировски и њени СНС претходници,  јуче је још једном био предмет подсмеха читаве Србије. Овога пута због билборда са честитком рођендана Великом вођи, за који се не зна ни ко га је поставио, ни чијим је новцем плаћен. За утеху Нишлијама је што ни цену, а ни дародавца овог удворичког билборда,  не знају чак ни „штедљиви“ Пироћанци, у чијем је граду, такође, освануо рођендански поклон председнику Србије. 
 
У анти-граду полиција не може да пронађе нестало дете, али зато истог дана дежура испред кафане за коју има дојаву да се у њој налазе опозициони лидери. У анти-граду инвеститор необезбеђеног градилишта не одговара за опасну напуштену ствар крај које је пронађено тело несталог младића. Анти-град је и град отрованог ваздуха, загађенији од Пекинга, са концентрацијом PM2,5 и PM10 честица 10 (!) пута већом од дозвољене, у коме фабрички димњаци без заштите испуштају дим ноћу, али зато се гуме и пластика у ромским насељима пале и дању, јер је полиција „необавештена“, а комунална полиција и надлежне институције не реагују на позиве грађана.

Двери Ниш обећавају Нишлијама да ће, веома брзо, сви представници и функционери власти, која је Ниш претворила у анти-град одговарати – и то како кривичном одговорношћу за незаконито богаћење и злоупотребу јавних финансија, тако и имовинском одговорношћу за сву штету коју су нанели граду, као и политичком одговорношћу јер ће бити лустрирани и у дужем временском периоду неће им бити дозвољено обављање јавне функције.

Ниш не заслужује да буде анти-град. Отет је, а биће враћен Нишлијама. За то је потребна промена читавог корумпираног система.

 

проф. др Тамара Миленковић Керковић

Потпредседник Двери
Председник ГрО Двери Ниш