Српски Покрет Двери - Лого
Search

Српски покрет Двери поздравља јучерашње формирање Удружене опозиције Србије и надамо се партнерској сарадњи иако нисмо део УОС. Двери су биле један од оснивача Савеза за Србију са озбиљним програмом у 30 тачака и не желимо да будемо део новог опозиционог савеза без јасног програма.

     С обзиром да СзС од данас више не постоји наставићемо своје деловање у будућности самостално. Желимо да представимо свој програм и нове људе који никада нису били на власти, и по томе се разликујемо и од садашњег и од бившег режима. Такође, сматрамо да је наше најважније уставно, национално, државно, економско и безбедносно питање у овом тренутку очување Косова и Метохије у саставу Србије и ту смо спремни на сарадњу са свима у УОС, остатку опозиције, али и са присталицама власти који се противе признању лажне државе Косово и разграничењу. 
 
Сагласни смо са циљевима УОС који се тичу борбе за демократију, слободу медија и поштене изборе јер проистичу из наших потписа на Споразум са народом од кога не одступамо као ни од 30 тачака СзС, и расположени  смо за техничку сарадњу по тим питањима. Сматрамо да више није довољна само смена власти већ да грађани очекују промену комплетног корумпираног политичког система који овде влада већ 30 година. Улога Српског покрета Двери на опозиционој сцени је управо то: да обезбедимо промену система и кривичну одговорност за све оне који су кршили Устав и законе, а то значи лустрацију одговорних у форми затворске казне, финансијске казне, одузимања незаконито стечене имовине и забране обављања јавне функције на дужи период. Жељко Митровић је управо тај симбол политичких промена којих нема и његова кривична одговорност, као и одузимање националне фреквенције и забрана рада ТВ ПИНК биће доказ истинских политичких промена система, а не само власти. То је програм Двери за који сам дубоко уверена да представља кључно очекивање грађана за коначним задовољењем правде у Србији. То је наша мисија и на томе ћемо инсистирати. Почетком септембра представићемо наш нови програм и нове људе за будућност српске политике. То ће бити велико изненађење за многе, али и тренутак дефинитивног позиционирања једног родољубивог политичког покрета породичних људи, са савременим конзервативним и демохришћанским политичким идејама у Србији, које су тренутно на власти широм Европе и света. 
 

проф. др Тамара Миленковић Керковић
Потпредседник Двери

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: