Српски Покрет Двери - Лого
Search
Prof Miladin Ševarlić: Kada ćemo razmatrati „Tijanin zakon“

Narodni poslanik Miladin Ševarlić pitao je Vladu kada će konačno na dnevnom redu biti tzv. Tijanin zakon, tj. zakon koji je predložila Fondacija Tijana Jurić a peticiju za njegovo usvajanje potpisalo oko 160 000 građana Srbije.

On je pitao i koliki je udeo inostranih trgovinskih lanaca u ukupnom prometu na malo u Srbiji, po pojedinim trgovinskim kompanijama i po godinama u poslednjih 5 godina?


Profesor Ševarlić je takođe tražio odgovor na pitanje da li postoji država u Evropi u kojoj se PDV obračunava i na akcizu za dizel gorivo i koje su to države?


„Kolika je procenjena potrošnja dizel goriva u poljoprivredi Srbije i kolike su po osnovu te potrošnje dizel goriva uplate u Budžet RS na ime akciza i PDV? Koji privredni subjekti po delatnostima koristi regres odnosno povraćaj akciza na dizel gorivo u Srbiji i koliko iznose te subvencije? Zašto porodičnim poljoprivrednim gazdinstvima, koja su van sistema PDV, nisu omogućene subvencije za dizel gorivo? Da li tačno da su poljoprivrednici u vreme režima Slobodana Miloševića dobijali 50 litara dizela po hektaru bez plaćanja?“ – pitao je Ševarlić.


Narodni poslanik poslaničke grupe Dveri pitao je i koji inostrani investitori, za koliko godina i za koliko radnika, su u poslednjih 5 godina oslobođeni plaćanja doprinosa i koliko su, po tom osnovu manji prihodi PIO Fonda.

 


Info služba DveriБудите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: