Protest narodnih poslanika opozicije u Parlamentu: Ostajemo celu noć!

Šest poslaničkih grupa opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srbije, danas popodne demonstrativno je napustilo skupštinsko zasedanje zbog parlamentarnog nasilja vladajuće većine.

Na zajedničkoj konferenciji za medije, šefovi 6 poslaničkih grupa opozicije najavili su da se neće povući i da ostaju u Skupštini, dok građane ne upoznaju o svim aktuelnim temema, koje su zabranjene u aktuelnom zasedanju.


Na svakih dva sata, počevši od 19 časova, poslanici opozicije govoriće o svim onim temama za koje su sprečeni da govore u plenumu, a posebno o Zakonu o budžetu za 2019. godinu.


SNS predala je 400 „fantomskih“ amandmana, za koje ne glasaju ni njihovi podnosioci, i tako potrošila svo vreme za raspravu u pojedinostima i tako ukinula debatu o najvažnijem skupšinskom aktu u jednoj kalendarskoj godini, što je u svetu nezabeležena praksa, koja traje tačno godinu dana, koja je započeta prilikom rasprave o prošlogodišnjem budžetu.


Boško Obradović, predsednik PG Dveri izjavio je: „Dosta nam je ponižavanja od strane vladajućeg režima. Imamo pravo na reč, debatu i drugačije mišljenje. Ostaćemo ovde koliko je god potrebno da ispričamo građanima ono što nam je bilo zabranjeno da kažemo u toku ove sednice. Pozivamo predstavnike medija da dođu na konferencije za medije koje će poslaničke grupe opozicije imati na svaka dva sata. Pozivamo građane da prate prenose na društvenim mrežama. Biće ovo zanimljiva i duga noć!“Informativna služba Srpskog pokreta Dveri