Српски Покрет Двери - Лого
Search
Protestno okupljanje povodom pokušaja ubistva Borka Stefanovića

Na vanrednoj konferenciji za novinare predsednik Dveri Boško Obdradović je govorio o sutrašnjem skupštinskom zasedanju, ali i najavio da će u sredu 28. novembra u 18 časova u velikoj sali Skupštine opštine Stari grad biti održana protestna tribina povodom pokušaja ubistva Borka Stefanovića, a da će u petak 30. novembra u Kruševcu, s početkom u 19:00 časova biti održan protestni skup.

On je obavestio javnost da sutra kreće skupštinsko zasedanje i da je vlast u jednu tačku dnevnog reda stavila 62 predloga zakona, što znači da će poslanička grupa Dveri imati oko 20 sekundi vremena da govorio o jednom zakonu, što je nečuveno i pokazuje kako se vlast ophodi prema opoziciji.


Predsednik Dveri je najavio da će zatražiti vanrednu skupštinsku sednicu povodom pokušaja ubistva Borka Stefanovića i da će tražiti da se otkriju identiteti trojice napadača koji su objavljeni pod inicijalima i da se objavi da li su članovi SNS i ko su nalogodavci.


Po njegovim rečima krajnje je neprimeren pokušaj vlasti i režimskih medija da za atmosferu mržnje i nasilja optuži opoziciju kada je vlast ta koja nije sankcionisala niti Bogdana Labana, niti Zelju niti druge svoje kadrove koji sprovode nasilje.


„Nasilnici su napali ne samo Borka Stefanovića, već još dvojicu mladića, članova Levice Srbije, ali i policajca na službenoj dužnosti, koji je obezbeđivao tribinu Saveza za Srbiju u Kruševcu. Ovo je pokušaj ubistva jednog od lidera najveće opozicione grupacije, ali i policajca na službenoj dužnosti“ – rekao je Obradović i pitao kako to opozicija može biti odgovorna što je napadnut jedan od lidera opozicije.  “Vlast umesto da se izvini što liderima opozicije crta mete na čelu i ugrožava im bezbednost, krivi opoziciju. To je totalno ludilo.” – rekao je on.


Obradović je ponovio da je Sabor Dveri usvojio Deklaraciju povodom stogodišnjice prisajedinjenja Srema, Banata, Bačke i Baranje Kraljevini Srbiji, što je jedna od najvećih pobeda srpskog naroda.


 

Info služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: