Тражимо хитно испитивање начина трошења новца из буџета града Београда и спречавање функционерске кампање Горана Весића!

       Српски покрет Двери позива све надлежне институције у граду Београду и Републици Србији да зауставе Горана Весића, вечитог заменика градоначелника града Београда и спрече га да, новцем грађана Београда, води функционерску кампању 24 сата и то у изборној години.

Та функционерска кампања из буџета града Београда је најочигледнија преко “Покретне канцеларије Горана Весића“ са  слоганом  “Београд побеђује“ јер је његов кабинет резервисан само за  привилеговане, али не и за обичне грађане. У кабинету га чува јако обезбеђење и обични грађани ни са захтевом не могу да дођу до њега. Лакше је да о трошку свих нас иде по приградским и градским општинама и изнова сеје разна обећања, јер за оно што није испунио нико га није питао и никоме није одговарао.
[ngg src=“galleries“ ids=“473″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]
Добро се сећамо разних “бајки Горана Весића“:  од 200 аутобуса на гас, нових трамваја, нових цистерни за прање улица, тунела, мостова, авиона и камиона, разних реконструкција итд. а да од тих обећања није било ништа или их је било по много вишим ценама, а о роковима који су више пута продужавани могу да се пишу романи.

Поставља се питање шта то Горан Весић себи није омогућио и обезбедио бављењем политиком и то са позиција власти претходних више деценија, па сада то планира да уради у следећем мандату због чега је и покренуо озбиљну функционерску кампању, али овога пута отворено, о нашем трошку и са нашим новцем?

Горан Весић је особа која је од 1994.  године на позицијама  власти у Београду и у Републици Србији. Од тога да је био  шеф кабинета Зорана Ђинђића од 1994. до 1997. године, члан ИО  Скупштине града, одборник у Скупштини града Београда, народни посланик, саветник министра унутршањих послова, члан Комисије за поделу војне имовине Србије и Црне Горе, одборник у Скупштини општине Врачар, председник многих Комисија и то све за време власти Демократске странке.

Године 2012. је стигао да превари све и каже да га не занима политика већ само консалтинг, да би  већ  2013. прелетео  у СНС и исте године постављен је за члана Привременог органа у Београду, а затим постављен за градског менаџера до 2018. године. Од 2018. године до данас је на месту заменика градоначелника града Београда и то све као члан Српске напредне странке.  А ако би говорили о томе колико је пута и где све био председник Управног одбора разних предузећа, паралелно са обављањем свих претходних функција, требало би нам много времена.

И поред свега изгледа да Горан Весић није довољно слагао и није довољно дао обећања грађанима Београда и Србије па креће изнова да обмањује, обећава и неиспуњава, криминализује, руши, гради, сече, сади, чупа, итд… Међутим, сада то ради са лукзузним возилом које је назвао “Покретна канцеларија Горана Весића“ и још додао слоган “Београд побеђује“, а све то то новцем грађана Београда.

Питање је зашто нико од институција не реагује на Весићеву злоупотребу службеног положаја и ненаменско трошење новца грађана, односно новца из буџета за своју личну промоцију и нову превару коју нуди?

Српски покрет Двери позива НАДЛЕЖНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ да  под ХИТНО зауставе активности Горана Весића у виду покретне канцеларије, да му се забрани било каква даља функционерска кампања, да се испитају и зауставе злоупотребе службеног положаја и непотребно и ненамеско трошење новца из буџета града, да се против одговорних покрену поступци, да се они санкционишу и казне.

Очекујемо да полиција и тужилаштво напокон почну да се баве својим послом, а пре тога очекујемо реакцију и свих других надлежних институција званих “Александар Вучић“.

 

Радмила Васић

Члан Председништва Двери и председник ГрО Двери у Београду

 

*Извор фотографија: сајт града Београда/beograd.rs