Српски Покрет Двери - Лого
Search

Позивамо све грађане да у уторак, 29.12.2020. године у 9 часова, дођу у испред ЈП “Сава центар“, улица Милентија Поповића бр. 9, и покажу да се противе усвајању Плана детаљне регулације за Макишко поље ГО Чукарица, односно да се противе градњи на изворишту воде Макиш.

Овом приликом желимо да укажемо Београђанима на битне ствари у вези са овим планом:

[ngg src=“galleries“ ids=“346″ display=“basic_thumbnail“ thumbnail_crop=“0″]

Данас, када се водом тргује на берзама и када се вода  изједначава са златом и нафтом, када постоји сагласност да је вода стратешки ресурс и да ће вода представљати оно што је нафта била у 20. веку, градска власт по хитном поступку пред новогодишње и божићне празнике жели да усвоји План детаљне регулације дела Макишког поља  ГО Чукарица.

На тај начин власт жели да преда или у потпуности угрози будуће снабдевање водом за пиће све Београђане. Овим планом је предвиђено да се на Макишком пољу изгради  12.589 станова и других објеката односно да се изгради преко 4,5 милиона м2 пословно-стамбеног простора, за преко 72.000 људи који би ту живели и радили. Поред ове градње, проблем је и изградња метроа, јер ово подручје представља водоизвориште – највећи бунар здраве пијаће воде у Београду и ово подручје представља и огромни потенцијал подземних вода. Овим Планом је све то угрожено и из тог разлога не треба да се нађе на дневном реду седнице Скупштине града која је заказана  пред новогодишње и божићне празнике!

Данас је Српски покрет Двери поново предао Захтев за отказивање седнице Скупштине града Београда градоначелнику др Зорану Радојичићу, председнику Скупштине града Николи Никодијевићу и секретару Скупштине града Београда у којем их упозоравамо да ће сносити директну одговорност.

Београђани, не дозволите да останете без свог природног ресусра – воде, и да у будућности будете приморани да купујете воду за своје потребе. Седница мора бити отказана, а сви Планови који имају за циљ градњу на водозахвату Макиш обустављени и укинути.

 

Радмила Васић
Члан Председништва Двери
Председник ГрО Двери Београд

 
Целу конференцију за медије овим поводом можете погледати овде:

 

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: