Radna grupa za KiM: Mičel nije deo rešenja, već deo problema

Juče je u centrali Srpskog pokreta Dveri, kao svojevrsan demanti na dezinformacije u pojedinim medijima o prekidu saradnje, održan naredni sastanak Radne grupe za Kosovo i Metohiju.

Poseta trećerazrednog činovnika Stejt departmenta potvrđuje ucenjivačku politiku SAD prema Srbiji i narušava dostojanstvo funkcije šefa države.


Sama ova poseta, poruke koje vidimo u režimskim medijima i ton kojim se Aleksandar Vučić obraća javnosti ovim povodom ukazuju da je on spreman da ispuni zahteve SAD, odnosno da pristane na članstvo lažne države Kosovo u međunarodnim organizacijama u zamenu za „otvorena vrata“ ka EU i „ekonomsku i političku pomoć SAD“ i  da potpiše pravno obavezujući sporazum u tom pravcu.


Smatramo nedopustivim da se zarad puta u EU i praznih obećanja o nekakvoj pomoći odričemo dela teritorije i narušavamo sopstvene nacionalne interese. Po našem mišljenju dolazak činovnika SAD nije deo rešenja, nego deo problema, jer dok god oni koji su na vlasti u Srbiji budu radili po diktatu Zapada interesi Srbije će biti ugroženi.


Smatramo da je ovo važan trenutak za Srbiju i da je potrebno da se i najvažnija nacionalna institucija – Srpska pravoslavna crkva izjasni o potpisivanju ovog pravno-obavezujućeg sporazuma, te ćemo tim povodom uputiti otvoreno pismo njegovoj svetosti Patrijarhu srpskom da se o tome izjasni u Vaskršnjoj poslanici SPC.


Kako se u nastupajućim mesecima odlučuje sudbina Kosova i Metohije, radna grupa za KiM koju čine Boško Obradović, prof. Dr Slobodan Samardžić, Dragan Todorović, Dragana Trifković, Slaviša Ristić, dr Marko Jakšić i dr Dejan Mirović, intenziviraće aktivnosti u borbi za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije.


 

Informativna služba Dveri