Српски Покрет Двери - Лого
Search
Radojičić: Da li ste isključili pola poslanika Dveri zbog Kosmeta, mafije i Željka Mitrovića?

Narodni poslanik Dveri, Zoran Radojičić, je na jučerašnjem zasedanju Narodne skupštine, otvoreno i direktno postavio pitanja Aleksandru Vučiću, Maji Gojković, Zorani Mihajlović i Zoranu Babiću, koja građani Srbije imaju pravo da čuju i na koja sa pravom očekuju odgovor.

1. Pitanje za Zoranu Mihajlović i direktora Koridora Srbije Zorana Babića


Po kom je kriterijumu je automobil u vlasništu Koridora Škoda SUPERB BG669BB dodeljen bivšem ministru Željku Sertiću na lično korišćenje kao i koji je izvođač radova na koridoru  dao karticu pomenutom Sertiću  sa kojom besplatno sipa gorivo na pumpama Gasproma?


 


2. Pitanje za Aleksandra Vučića


Da li ste kao predsednik Vlade naložili tadašnjem ministru Saši Raduloviću, što je inače Radulović kao poslanik potvrdio u skupštini, da iz Fonda za razvoj isplati milion i po evra firmi Čedomira Jovanovića (pod obrazloženjem da će nam Čeda trebati), i kada je Radulović to odbio da li ste mu Vi dali taj novac koji je isplatio Vaš kum Goran Veselinović, i da li Vam je taj novac vraćen?


 


3. Pitanje za predsednicu parlamenta Maju Gojković


Po kom kriterijumu Vi izričite kazne iz Poslovnika o radu Narodne skupštine?


 Da li je Narodni poslanik Srđan Nogo isključen da bi se u Narodnoj skupštini onemogućilo da se čuje o kriminalu i korupcije u vrhu države?


Ili je isključen zato što je pomenuo 750 sudija koji  imaju članske karte SNS-a i najpovoljnije kredite sa bankama?


Da li je isključen zato što je rekao da  Ana Brnabić nije prošla bezbednosnu proveru kao agent stranih obaveštajnih službi?


Ili je isključen zato što je prvi u Srbiji otkrio da Vučićev kum Nikola Petrović i njegov kum Nenad Kovač poseduju privatne prislušne centre u Beogradu?


Ili što smo utvrdili da je SNS oprala 2 miliona evra iz crnih fondova na predsedničkim izborima?


Ili je isključen zato što smo u aferi Dveriliks objavili tajne snimke koji pokazuju da su korumpirani političari i bankari peru prljave pare koje potiču od trgovine drogom?


 


4. Zašto je isključeno pola poslaničke grupe Dveri?


Na primer, zašto je isključena Marija Janjušević, da li zbog toga što smo pitali ko je dao kredit Željku Mitrovića od 27 miliona evra i kome je zbog toga morao da uplati 5 miliona evra na račun? Čiju tetku, kuma ili brata se vodi taj račun?


 


5. Predsednice parlamenta, još jedno pitanje za Vas:


Zašto je suprotno Poslovniku isključen predsednik naše poslaničke grupe Boško Obradović. Iako u stenogramu jasno stoji da ste ga isključili samo za tekuću sednicu, juče mu je onemogućen ulazak u salu i prisustvovanje radu skupštine narednih 20 radnih dana?


Da li je razlog tome promena Ustava i poslednji zadatak koji morate da ispunite oko predaje Kosova i Metohije?


Da li zato moraju biti isključeni svi oni koji su spremni da se suprotstave izdaji Kosova?


Da li je u ovoj skupštini zabranjeno da se govori o Vučićevim prijateljima Klintonu, Bleru, Šrederu, Sorošu, Tačiju, Haradinaju?


 


6. Pitanje za predsednika i Vladu Srbije:


Zašto ne objavite celokupnu sadržinu Briselskog sporazuma i ne skinete sa njega oznaku državne tajne javnost posle 4 godine ne zna šta stoji u Briselskim sporazumima i šta ste obećali svojim zapadnim mentorima kada su vas doveli na vlast 2012?


 


7. Pitanje za Aleksandra Vučića:


Zašto već punih 9 godina od 2008. početkom svakog meseca vaš poverljiv čovek isplaćuje 35 hiljada evra u kešu Vilijamu Montgomeriju i zašto?


 


8. Pitanje za Aleksandra Vučića:


Kada je dogovoren projekat Beograd na vodi? Da li je to možda bilo još 2009. Kada ste se sastali kao što pokazuje ova fotografija: Aleksandar Vučić, Milo Đukanović i Muhamed Dahlan koji je inače optužen za međunarodni terorizam? Čije pare se peru u Beogradu na vodi?


 


9. Pitanje za predsednicu parlamenta:


Šta je sporno na ovom plakatu? Vučić, brat, kumovi, lopovi je samo igra asocijacija u kojoj ste Vi prepoznali predsednika Vaše stranke, njegovog brata i njegove kumove.


 


Info služba Dveri
Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: