Српски Покрет Двери - Лого
Search
Radojičić: Strategije utemeljene na NATO standardima urušavaju odbrambenu moć

„Vojna, oficirska i podoficirska čast i rodoljublje moraju biti tema u vojničkom obrazovanju“ smatra narodni poslanik Zoran Radojičić.

Govoreći o zakonima koji su na dnevnom redu u Narodnoj skupštini, narodni poslanik Zoran Radojičić je istakao da se oštro protivi tome da se ovako bitni zakoni spajaju u jednu tačku dnevnog reda i da se donose po hitnoj proceduri.


On je istakao da Dveri nisu protiv toga da pripadnici Vojske Srbije učestvuju u humanitarnim operacijama, ali da su protiv učešća u operacijama pod okriljem EU jer smatraju da su to prikrivene misije NATO.


Poslanik Deri je dodao da postoje brojne stvari koje urušavaju odbrambenu moć zemlje i da tu posebno ima u vidu strategijska i druga dokumenta, koja nisu doneta za vreme ove vlasti, a koja su sva urađena po zahtevima NATO i u kojima se favorizuju NATO standardi. „To je kontinuitet u ugrožavanju odbrambene moći zemlje. Pozivamo da se izmene dokumenta kao što su: Strategija nacionalne bezbednosti Repblike Srbije, Doktrina odbrane Republike Srbije, Doktrina Vojske Srbije, Dugoročni plan razvoja sistema odbrane“ – rekao je Radojičić.


On je napomeuo i da je upitan član 10 Zakona o vojsci jer nije precizirano koje su to ličnosti van struktura Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koje će obezbeđivati vojna policija.


 

Informativna služba Dveri


Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: