Од када је почело ванредно стање у Србији, које је прогласила власт поводом сузбијања заразе изазване корона вирусом, прекршена су скоро сва људска права, а све је запечаћено забраном присуства верника за Васкрс у Цркви.

Синхронизовани напади на Српску православну цркву и њене вернике имају много дубљу позадину од саме забране присуства на Литургији. Не постоји ниједан мрзитељ православља, а да се није огласио по овом питању. И они који су одувек мрзели Цркву, и они уцењени, и они који су се продали, и они који су морали, и они који су плаћени, сви. Сви су извучени из фиоке Српске напредне странке, као и миљеник те фиоке, највећа улизица СНС-а, чувени наследник комунистичке идеологије, антисрбин, антиправославац, обмањивач грађана Војводине, вечити председник ЛСВ-а, Ненад Чанак.

Ријалити политичар, омиљени гост Пинка, научен да прича на звонце, открио је да је и он део пројекта старе и нове УДБЕ у рату против јединог чега се плаше, а то је православни народ и слободан човек који мисли својом главом.

Зато већ шездесет година траје убијање српског идентитета и духа. Треба им народ без вере, корена и упоришта, да лакше владају, а дете идеологије која га је створила, морао је да покаже своје право лице.

Господине Чанак, знам да желите сценарио као у Црној Гори. И биће, само не онај Милов антисрпски, већ ће ходати литије пуне народа Србијом, након завршетка ванредног стања. Црква ће надживети све нас, људи ће се ослободити страха, а ви ћете увек остати упамћен као човек који је продао своју политику и ушао у канализацију са СНС-ом, човек који је остао без идентитета и политичког правца и човек који је у доба пандемије, пред највећи хришћански празник исказао мржњу и нетрпељивост.

И нека остане записано да су Двери једина политичка организација у Србији која је бранила не само Васкрс, већ слободу исповедања вере свих нација и слободу мишљења у времену лажне демократије и борбе за људска права, када су сви ћутали.

Радош Пејовић

Председник Покрајинског одбора Двери за Војводину