Српски Покрет Двери - Лого
Search

Осврт на коментар др Дарије Кисић Тепавчевић која је на конференцији за медије рекла да је нормално и оправдано да се 30 људи тренутно налази у истој просторији, као што је случај на поменутој конференцији, само ако је испоштована социјална дистанца.

     Она је додала да је циљ социјалног дистанцирања сузбијање заразе и да је неопходна одређена удаљеност да вирус не би прешао са резервоара на другу особу и да је онда све у реду.

Ако су речи др Кисић тачне, а верујемо да јесу, јер је она представник струке и Кризног штаба, онда не видимо проблем да верници присуствују служењу Васкршње Литургије уз наравно придржавање социјалне дистанце.

Толико нелогичности и толико селективних примена мера безбедности заиста већ вређају и здрав разум и дух читавог српског народа. Пчелари не могу у природу да изведу пчеле, маркети препуни људи, конференције за медије пуне новинара, а Црква мора да је празна, јер изазива заразу.

Влада Србије мора укинути полицијски час на дан Васкрса и ослободити народ невиђеног притиска, који може да изроди само још већи гнев и незадовољство.

Ако не чујете и не поштујете духовнике и најозбиљније српске интелектуалце, онда чујте глас струке и ослободите Цркве за Васкрс!

 

Радош Пејовић

Члан Председништва Двери

Председник Савета Двери за породицу

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: