У Војводини је преминуо четврти пацијент од последица заразе корона вирусом, а председник Покрајинске Владе Игор Мировић изјављује да идемо ка томе да сваки пети заражени буде здравствени радник, што је застрашујућа вест.

     То нам говори да је здравствени систем у Војводини пред колапсом и да се хитно морају донети мере које ће заштити пре свега све здравствене раднике, а онда и све остале пацијенте који се мешају са зараженима, као и све грађане Војводине.

Здравствени радници нису довољно обучени нити припремљени да се боре са овим изазовом и ако они први страдају, као што је Мировић и најавио, нећемо имати ко да нас лечи ни од короне ни од других болести, што ће довести до великих губитака.

Оно што је додатно поражавјуће је то да здравствени радници који су на боловању имају умањење плате од 35%.

Уместо да јачамо здравство и да здравствени радници који су на боловању буду третирани као рањени у рату, они су остављени и без основних примања.

Зато захтевамо да се здравственим радницима који су на боловању не умањује плата, јер ће и од њих и комплетног здравственог система зависити исход ове кризе, као и здравље и опстанак читаве нације.

 

Радош Пејовић

Председник Покрајинског одбора Двери за Војводину

 Председник Савета Двери за породицу