Српски Покрет Двери - Лого
Search

Ниједан медиј није смео да објави да смо народни посланик Иван Костић и ја као председник Покрајинске организације Двери у Војводини, на позив грађана општине Нови Кнежевац обишли села Мајдан и Рабе где је ситуација са мигрантима пред пуцањем.

Да ли је то зато што је баш Иштван Пастор рођен у општини Нови Кнежевац и није учинио ништа да заштити своје пријатеље и комшије или зато што о овој теми у Србији не сме да се прича?

У сваком случају ми нећемо дозволити да житељи ова два села трпе насиље и дискриминацију.

Држава је дужна да заштити своје грађане, који су у овом случају још и припадници мађарске националне мањине, коју очигледно Иштван Пастор користи само да би остао на власти, а у пракси није учинио ништа, а посебно сада да им помогне у решавању ове веома озбиљне ситуације.

Двери се залажу за исту мигрантску политику као и Виктор Орбан, а то је на првом месту заштита државних интереса и свих грађана који у њој живе.

Још једном позивамо Игора Мировића и Иштвана Пастора, да размотре захтев који су упутили грађане ове општине у којем само траже заштиту од насиља који трпе од стране миграната, који пале напуштене куће, упадају у дворишта, отимају кесе из руку староседелаца, лупају ноћу на прозоре, док полиција уопште не реагује.

 

Радош Пејовић

Председник Покрајинског одбора Двери за Војводину

Будите у току!

Пратите нас на друштвеним мрежама: