REM da zabrani zaDRUGARIMA Vučiću i Mitroviću da trguju ljudima

Srpski pokret Dveri zahteva od REM-a da zabrani emitovanje najavljenog rijaliti šoua Zadruga, u kojem se najgrublje krše prava deteta i osnovna ljudska prava.


Nedopustivo je da televizija sa nacionalnom frekvencijom, samo zato što većinu vremena ustupa SNS perjanicama za lično reklamiranje i blaćenje neistomišljenika, ima dozvolu da zlostavlja decu i zloupotrebljava socijalni položaj građana Srbije, koji su prinuđeni da zbog novca pristaju na učešće u Mitrovićevim monstruoznim projektima.


Prenosimo deo ove vesti sa sajta NSPM, uz fotografije ostalih učesnika Zadruge, u čijoj će se neposrednoj blizini nalaziti dete od osam meseci pa sve do punoletstva, a bez majčinog prisustva.


„Ja sam pronašao roditelje odojčeta i vrlo lako smo se sporazumeli. Ne znam još da li će oni odmah ući u startnoj postavi ili nešto kasnije, videćemo. Ali sigurno je da će biti u Zadruzi sa svojim mezimcem i da će se brinuti o njemu. Inače, majka te bebe je ponovo trudna i nosi trojke. Istina je da jedna beba ulazi u šou. Zove se Milisav, star je osam meseci i iz Zrenjanina je. Nismo ga mi usvojili, kako se spekulisalo. Mi smo njegovi staratelji dok ne napuni 18 godina. Mogu samo da kažem da su roditelji bebe u srednjim godinama i da su prilično slobodnog duha. Vrlo brzo smo se oko svega sporazumeli, tako da neće biti nikakvih problema“ – zagonetan je Mitrović.


Da li je zaista moguće da u Srbiji na ovako direktno i svirepo kršenje prava deteta, eksplicitan primer trgovine ljudima niko ne reaguje? Pink godinama zagađuje medijski prostor, promoviše prostakluk, promiskuitet, neznanje i nazadnjaštvo, a sve uz pohvale, podršku i zahvalnost Aleksandra Vučića.


Emitovanjem ovog nakaradnog programa prelazi se svaka granica ljudskosti, krše sva Ustavna i zakonska prava ljudskog bića, remeti prenatalni razvoj troje nerođene dece i ugrožava fizičko i mentalno zdravlje osmomesečne bebe. O širem uticaju na društvo i sliku Srbije u svetu suvišno je i govoriti.


Gde su sada borci za ljudska prava, brižni političari, analitičari, socijalni radnici? Da objasne roditeljima kakve nenadoknadive posledice će njihovo potomstvo imate po normalan rast i razvoj.


Dveri zahtevaju od REM-a i Ministarstva kulture da ne dozvoli emitovanje ovog opasnog sadržaja, skaradnog i ponižavajućeg za ljudski rod i tako sačuva zdravlje dece, dostojanstvo roditeljstva i čast Srbije kao države.


Zahtevamo reakciju svih institucija koje se bave zaštitom dece, centara za socijalni rad, UNICEF-a i drugih relevantnih institucija sa nesumnjivim integritetom, ali i obavezom da zaštite decu. Od zaštitnika građana, razume se, ne očekujemo ništa osim da zaštiti Mitrovića o kojem je Vučić nedavno izjavio: „Pink je privatna televizija, radite šta god hoćete. Mislim da radite veliku stvar za Srbiju, ne za mene, za Srbiju. Ja sam mu zahvalan lično!“.


Kada se Dveri budu pitale deca će biti zaštićena, a njihovo srećno detinjstvo u zdravoj porodici biće svetinja za državu i društvo. Porodična politika jedina nema alternativu. Sve ostalo su zablude i prevare. Srbiju mogu da obnove samo porodični ljudi.


 


Marija Janjušević, narodni poslanik


i član Odbora za ljudska prava