Režim pokušava besmislicama da sakrije od javnosti da se protesti održavaju u 50 gradova

Vladajući režim je u panici zbog toga što su prošle nedelje protesti protiv Vučićeve vlasti održani u 50 gradova u Srbiji i što je u Beogradu na ulice izašlo preko 50.000 ljudi. Zato se mediji pod kontrolom vlasti maksimalno koriste besmislicama kako bi oblatili proteste. Jedna od njih su nekakva vešala koja niko nije video ni kada su doneta ni kada su odneta sa protesta.

Partijski mediji SNS ne otkrivaju imena „nosilaca vešalaˮ, ali tvrde da su pristalice Dveri, što je skandalozno izveštavanje i optuživanje.


Slučaj sa nošenjem vešala na protestu je još jedan spin iz režimske kuhinje. Na društvenim mrežama se vrlo brzo posle protesta pojavila slika mladića koji je nosio vešala i to slika u majici sa logom SNS. Shvativši da je njihova provokacija otkrivena, Nebojša Stefanović je brže bolje objavio da policija traga za dve osobe, a jutros režimski mediji objavljuju da su pronađeni i da se radi o pristalicama Dveri. Pri tom nisu objavljena njihova imena.


Dakle mediji ne znaju njihova imena, ali sa sigurnošću tvrde da se radi o pristalicama Dveri. Kojim metodama istraživačkog novinarstva je to otkriveno? I da li policija prilikom svakog privođenja utvrđuje za koga osumnjičeni glasa?


Većina osuđenih zatvorenika koji svoje biračko pravo ostvaruju u zatvorima glasa za SNS. Dakle te pristalice SNS su osuđene ubice i silovatelji. Da li to, po ovim medijima koji sada etiketiraju Dveri, znači da se SNS zalaže za ubistva i silovanja?


Funkcioner SNS, Dejan Simeunović iz Pančeva osuđen je prošle godine za ubistvo. Predsednik opštine Grocka i funkcioner SNS uhapšen je nedavno kao nalogodavac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića. Predsednik opštine Brus i funkcioner SNS optužen je za seksualno uznemiravanje nekoliko žena. Da li to, po ovim medijima koji sada etiketiraju Dveri, znači da se SNS zalaže za ubistva i silovanja?


 

Info služba Dveri